مقایسه کارایی زیستی متیونین گیاهی نسبت به متیونین سنتتیک بر پایه عملکرد رشد جوجه های گوشتی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 2، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_ARGU-2-1_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 223
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
استاد گروه علوم دامی دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
این آزمایش به منظور تعیین کارایی زیستی متیونین گیاهی نسبت به متیونین سنتتیک بر پایه عملکرد رشد جوجه های گوشتی انجام شد. تعداد۱۶۰ قطعه جوجه نر (راس ۳۰۸) در سن چهار روزگی در قالب طرح کاملا تصادفی به ۸ تیمار و ۴ تکرار در قفس های مربوطه تقسیم شدند. تیمارها شامل سطوح افزایش تدریجی از هر یک از دو منبع متیونین گیاهی و سنتتیک طی سه دوره پرورشی بودند. از رگرسیون چندگانه نمایی برای تعیین زیست فراهمی متیونین گیاهی نسبت به متیونین سنتتیک بر پایه عملکرد رشد جوجه های گوشتی استفاده شد. افزایش وزن و خوراک مصرفی جوجه های گوشتی بدون در نظر گرفتن نوع منبع متیونین دریافتی نسبت به جیره پایه بهبود یافت. زیست فراهمی متیونین گیاهی نسبت به متیونین سنتتیک در دوره آغازین با در نظر گرفتن شاخص های افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی به ترتیب ۴۵ درصد، ۷۷ درصد و ۸۲ درصد، در دوره رشد به ترتیب ۵۵ درصد، ۶۹ درصد و ۷۵ درصد و در دوره پایانی به ترتیب ۵۷ درصد، ۷۱ درصد و ۷۵ درصد است. به طور کلی، میانگین زیست فراهمی متیونین گیاهی در مقایسه با متیونین سنتتیک برای جوجه های گوشتی ۶۵ درصد است.کلیدواژه ها
جوجه گوشتی, رگرسیون چندگانه نمایی, زیست فراهمی, متیونین گیاهیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.