پدافند غیر عامل در کشورهای مختلف (معرفی راهبردهای پدافند غیر عامل
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین همایش علمی سراسری دانشجویی جغرافیا
- کد COI اختصاصی: IGSCUT02_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 19296
نویسندگان
کارشناس ارشد ژئومورفولوژی
دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی دانشگاه تربیت معلم تهران.
دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی دانشگاه تربیت معلم تهران.
چکیده
نگاهی به جنگهای اخیراین حقیقت را آشکار کرد که فقط با تجهیزات نظامی کنونی نمی توان به تنهایی به مقابله با سلاحهای ویرانگردشمن احتمالی آینده پرداخت. بنابراین باید راهبردهای مناسبی طراحی و اجرا شود تا کشور بتواند در مقابل دشمن آینده مقاومت نماید.هدف اصلی این مقاله یافتن راهبردهای دفاع غیر عامل می باشد. برای پاسخ به سوال نخست، ضرورت و اهمیت و اصول دفاع غیر عامل مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و در قسمت بعد راهبردهای کشورهای مختلف از جمله ایران و چگونگی توسعه دفاع غیرعامل در آن ها توضیح داده می شود. سرانجام در ادامه بحث و نتیجه گیری، پیشنهادها یی ارائه می شود. انتخاب این موضوع از این لحاظ قابل اهمیتاست که تدوین راهبرد دفاع غیر عامل برای جنگ آینده می تواند به تکمیل زنجیره دفاعی کشور کمک مؤثر و قابل توجهی نماید. روش بررسی در مقاله حاضر از نوع توصیفی و تحلیلی می باشد که از طریق مطالعه تجربیات کشورهای مختلف و سعی در مطالعه تطبیقی مطالعات جهانی در این زمینه و مقایسه آن با کشور ایران شده است تا چگونگی دستیابی به این مهم در کشور شناسایی و نقاط ضعف و قوت آن در کشور شناسایی شود؛ نتایج نشان می دهد درکشور ما با وجود موقعیت خاص از نظر ژئوپولتیک در اجرای پروژه های مختلف اقتصادی و عمرانی به موضوع پدافند غیرعامل توجه نشده است و هم اکنون به کار گیری اصول و معیارهای پدافند غیرعامل می تواند به تکمیل زنجیره دفاعی کمک موثر و قابل توجهی نماید.کلیدواژه ها
راهبرد، دفاع غیرعامل و دفاع عامل، استتار و اختفا، جنگ، ایرانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.