شبیه سازی ساختمانهای مسکونی با مولفه های مختلف معماری در جهت بهینه سازی مصرف انرژی در شهر تهران(مطالعه موردی منطقه ۱)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه جغرافیا و برنامه ریزی منطقه ای، دوره: 12، شماره: 49
- کد COI اختصاصی: JR_JGQE-12-49_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 342
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه معماری واحد بین المللی جلفا دانشگاه آزاداسلامی جلفا ایران
هیات علمی گروه معماری و شهرسازی دانشگاه ازاد اسلامی واحد ایلخچی
عضو هیئت علمی گروه معماری، واحد بین المللی جلفا، دانشگاه آزاد اسلامی، جلفا، ایران
چکیده
در ایران، بخش ساختمان حدود ۴۰ درصد از کل مصرف انرژی را به خود اختصاص می دهد یکی از پرمصرف ترین بخش های تقاضای انرژی بخش مسکونی است. به طوری که بیش از یک سوم مصرف انرژی در کشور را تقاضای انرژی بخش مسکونی تشکیل می دهد. لذا در این پژوهش الگوهای بهینه معماری ساختمان های مسکونی از نقطه نظر انرژی را به صورت علمی مطالعه و با مقایسه ی میزان مصرف انرژی در محدوده مطالعاتی مدنظر و با بررسی نمونه-های طراحی ساختمان های متداول در منطقه ۱ تهران و مدل سازی آنها به کمک نرم افزار "دیزاین بیلدر" میزان انرژی مورد نیاز برای گرمایش و سرمایش ساختمان و تاثیر فاکتورهای مختلف در مصرف انرژی ساختمان محاسبه گردید. سنتز مطالعات بیانگر این است که با روش های ساده طراحی معماری داخلی و خارجی ساختمانهای مسکونی می توان مصرف انرژی در مناطق مورد مطالعه را تا حدود ۴۰ درصد کاهش داد و همچنین با تدوین معیارها و ضوابط معماری برای مناطق مختلف شهر تهران و نیز بکارگیری این ضوابط در طراحی آنها می توان به کاهش عمده ای در مصرف انرژی ساختمان ها و بهره وری انرژی دست یافت. کاهش مصرف انرژی ساختمان ها با طراحی معماری سبب می شود که این شیوه از بهره وری انرژی در ساختمان ها، تناسب زیادی با شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ساکنین این مناطق داشته و در اجرا از موفقیت بالایی برخوردار باشد.کلیدواژه ها
الگوهای بهینه مصرف انرژی, ساختمانهای مسکونی, دیزاین بیلدر, منطقه ۱ تهراناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.