نقش تقوا در استحکام خانواده در قرآن با تاکید بر اندیشه های تفسیری آیت الله جوادی آملی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی، فقه و حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ABUCONPA08_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا دانشی جو

- ارشد جامعه شناسی، طلبه سطح دو حوزه علمیه حضرت فاطمه الزهراء(س)- شهرستان بهمئی دانشگاه یزد نویسنده مسئول

عبدالله دانشی جو

۲ - رشته تربیت بدنی دانشگاه شهید چمران اهواز

کلثوم محرابی

لیسانس حوزه علمیه لیکک

حمیده باستانی

کارشناسی ارشد فلسفه دانشگاه یاسوج

چکیده

خانواده پیوند عمیق و پایدار جسمی و روحی چند نفر برای زیستن در فضای واحد است و بدون تحقق این پیوند، خانواده معنایی ندارد. قوام این بنا به میزان پیوند اعضای آن بستگی دارد. جهت تعالی کارایی خانواده لازم است بر تحکیم پیوند و روابط اعضای خانواده تاکید شود. لذا تحکیم روابط در خانواده از جمله مهم ترین مسایل در سلامت و رشد فرد، همچنین پویایی و توسعه همه جانبه در جامعه است. اگر جامعه اسلامی بخواهد ارزش های اسلامی در میان شان زنده باشد، باید از اساس ترمیم شوند تا از شبیخون های فرهنگی در امان باشند. پژوهش حاضر با هدف بیان نقش و جایگاه تقوا در استحکام خانواده قرآن طبق اندیشه ای تفسیری آیت الله جوادی آملی، و با روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از اسناد کتابخانه ای صورت گرفته است. اصولا تعاملات در خانواده باید در راستای تحقق استحکام، تعالی، رشد و آرامش در خانواده باشد. برای داشتن خانواده سالم بر زنان و شوهران لازم است که آراسته به تقوا باشند و این فضیله اخلاقی را نیز به فرزندان خود سرایت دهند. بدین سبب برای تحقق جامعه ای اسلامی باید نخست به تربیت خانواده اصیل همت گماشت، اسلام برای استحکام نظام خانواده و حفظ اصالت آن توصیه های فقهی، اخلاقی، اقتصادی از جمله: رعایت حقوق متقابل، اطاعت فرزندان از والدین، مدیریت مرد و تمکین زن، نفقه، صله رحم و .... دارد. پس انسانها باید در امور مربوط به خانواده، تشکیل آن و برقراری رابطه زن و شوهر و فرزندان تقوا را پاس بدارند.

کلیدواژه ها

خانواده، ارکان خانواده، استحکام، تقوا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.