بررسی کاربرد علفکش پرسوئیت بر کنترل علف های هرز و عملکرد دانه ماش در شرایط آب و هوایی شهرستان شوشتر

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
  • کد COI اختصاصی: SHOUSHTARECO01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2764
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذین طاهری

کارشناس ارشد رشته شناسایی و مبارزه با علف هرز

روزبه فرهودی

هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

شاپور لرزاده

چکیده

منظور بررسی تاثیر علفکش پرسوئیت بر کنترل علف های هرز و عملکرد دانه دو رقم ماش آزمایشی در سال زراعی 89-88 درشرایط آب و هوایی شهرستان شوشتر انجام شد. این آزمایش به صورت طرح آزمایشی کرت های یک بار خرد شده در قالب بلوک هایکامل تصادفی و در 3 تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل دو رقم ماش (پاکستانی و پرتو) به عنوان عامل اصلی و 4 تیمار کنترل علف هرز به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. علف های هرز مورد بررسی عبارت بودند از اویارسلام ارغوانی، سوروف، تاج خروس و عروسک پشت پرده. کمترین وزن خشک بوته سوروف تحت تاثیر تیمارهای علفکش پرسوئیت قبل از رویش و پرسوئیت پس از رویش (به ترتیب 1/1 و1/1گرم در متر مربع)، بوته تاج خروس در تیمارهای علفکش پرسوئیت قبل از رویش و پرسوئیت پس از رویش (به ترتیب 1 و 1 گرم در متر مربع) و کمترین وزن خشک بوته عروسک پشت پرده در تیمارهای علفکش پرسوئیت قبل از رویش و پرسوئیت پس از رویش (به ترتیب 0/75 و0/75گرم در متر مربع) دیده شد. بررسی اثرات متقابل علفکش و رقم نشان داد بیشترین عملکرد دانه ماش در رقم پاکستانی تحت تاثیر تیمارهای عفلکش پرسوئیت پس از رویش ( 26/1گرم در تک بوته)، و پرسوئیت قبل از رویش دیده شد که با تیمار وجین تفاوت معنی داری نداشتند

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.