اثر شوری بر جوانهزنی و محتوای پروتئین کل در سه گونه از جنس اسپرس
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش منطقه ای اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
- کد COI اختصاصی: SHOUSHTARECO01_074
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 918
نویسندگان
همدان، دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی
چکیده
شوری یکی از مشکلات در حال افزایش جهان است که رشد و نمو گیاه را تحت تاثیر قرار میدهد. شوری سطح وسیعی از اراضی مطلوب در کشور ما را نیز دربر میگیرد، با توجه به افزایش سطح اراضی شور و کمبود اراضی مطلوب در کشور، شناسایی گیاهان مقاومبه شوری اهمیت بسیاری دارد. به منظور تعیین اثر سطوح مختلف شوری بر جوانهزنی، وزن تر و خشک 3 گونه آزمایش در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار با پنج سطح شوری در غلظتهای 0 ،100 ،50 200 و 400 میلیمولارNaCl انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که با افزایش سطح شوری درصد جوانهزنی در هر سه گونه کاهش یافته و در تیمار 400 میلیمولار بازداشته میشود. مقایسه میانگین دانهرستهای رشد یافته در شوری با نمونه شاهد نشان داد وزن تر و خشک گیاهان تا سطح شوری 200 میلیمولار کاهش مییابد و اختلاف معنیداری در میان سطوح مختلف شوری مشاهده شد. از اثرات دیگر شوری بر این گیاهان میتوان به افزایش قابل ملاحظه در محتوای پروتئین کل تحت تنش شوری اشاره نمودکلیدواژه ها
اسپرس، تنش شوری، جوانهزنی، گونههای مرتعی، کلرید سدیممقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.