حلقه باز-بسته سازه با میراگر جرمی دوگانه تنظیم شده ی فعال با کنترل کننده ی فازی نوع ۲ بازهایتحت تحریک لرزه ای

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش بین المللی پیشرفت های علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: COMPUTER07_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیامک گل نرگسی

استادیار گروه مهندسی عمران گرایش مدیریت ساخت موسسه آموزش عالی خاوران

مهدی امیری دلویی

مربی گروه عمران موسسه آموزش عالی خاوران مشهد

چکیده

کنترل فعال سازه ها در دهه های اخیر توجه بسیاری از محققان رشته سازه و زلزله را به خود جلب نموده است. در این پژوهش به عملکرد میراگر جرمی دوگانه تنظیمشدهی فعال با کنترل کننده ی حلقه باز-بسته فازی نوع ۲ بازه ای پرداخته شده است. سیستم های فازی نوع ۲، قادر به برطرف کردن کاستی های الگوریتم فازی نوع ۱هستند و عدم قطعیت در رفتار سازه و بارگذاری را لحاظ می کنند. کنترل کننده ی منطق فازی نوع ۲ بازهای، بر اساس داده های قطعی که مسقیما از سازه و زلزلهدریافت می شود طراحی می گردد.بدین منظور و جهت بررسی میزان کارایی سیستم کنترلی پیشنهادی از یک سازه ۱۱ طبقه با ۲ میراگر جرمی تنظیم شده فعال DATMD که در تراز بام سازه بهصورت موازی قرار گرفته اند، استفاده گردید. الگوریتم نیروی کنترلی در این سیستم به صورت حلقه باز-بسته می باشد و از داده های جابجایی و سرعت بام و نیزشتاب زلزله به عنوان داده های ورودی های کنترل کننده استفاده شده است.در این پژوهش سازه مورد بررسی با سیستم های کنترلی مختلف، تحت اثر ۲ زلزله ی میدان نزدیک (کوبه و نورثریج) و ۲ زلزله ی میدان دور (السنترو و هاچینوهه)قرار گرفت.نتایج پاسخ سازه کنترل شده با سیستم کنترلی پیشنهادی با نتایج سازه ی کنترل نشده، سازه ی کنترل شده با میراگر جرمی غیرفعال TMD ، سازه ی کنترل شده بامیراگر جرمی فعال ATMD با کنترل کننده ی فازی نوع ۱ و سازه ی کنترل شده با میراگر جرمی فعال با کنترل کننده ی فازی نوع ۲ بازهای مقایسه گردید و نتایجحاکی از عملکرد بسیار بهتر سیستم پیشنهادی (میراگر جرمی دوگانه فعال) در شرایط یکسان نسبت به سایر سیستم های کنترلی و کاهش بیشتر پاسخ های جابجایی وشتاب می باشند.

کلیدواژه ها

کنترل سازه، میراگر جرمی دوگانه فعال، کنترل کننده ی فازی نوع ۲ بازهای، کنترل حلقه باز-بسته، کاهش پاسخ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.