انتخاب ویژگی در داده های بیان ژن برای تشخیص سرطان با استفاده از الگوریتم مرغ مگس خوار مصنوعی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پانزدهمین همایش بین المللی پیشرفت های علوم و تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: COMPUTER07_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 282
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه علامه محدث نوری، چالوس، ایران
استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه مازیار نور، آمل، ایران
مربی، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه علامه محدث نوری، نور، ایران
چکیده
سرطان یک بیماری کشنده است که نیاز به یک درمان بسیار پیچیده و پرهزینه دارد. کشف چند ژن مرتبط با یک بیماری سرطانی می تواند منجر بهدرمان های موثر شود. بنابراین همه ژن ها در بروز سرطان نقش ندارند. به عبارت دیگر، ابعاد بالای مجموعه داده یکی از اصلی ترین معایبی است کهدر مطالعه داده های ریزآرایه نهفته است. بنابراین تکنیک های مختلف انتخاب ویژگی سعی در کاهش این ابعاد بالا داشته است. در این پژوهش،یک روش انتخاب ویژگی ترکیبی براساس دو روش فیلتر و یک الگوریتم بهینه سازی جدید با الهام از زیستی به نام الگوریتم مرغ مگس خوار مصنوعی AHA ارائه شده است. ابتدا فیلترهای CFS,ReliefF ویژگی هایی را که اطلاعات بالایی دارند انتخاب می کنند. سپس از زیر مجموعه های بدست آمده از مرحله فیلتر، اشتراک گرفته و زیرمجموعه مشترک به عنوان ورودی به الگوریتم مرغ مگ سخوار داده می شود و در طول فرآیند اجرای الگوریتم بهینه سازی از شبکه عصبی پرسپترون چندلایه MLP به عنوان طبقه بندکننده استفاده می شود. برای ارزیابی، روش پیشنهادی با استفاده از یک مجموعه داده ریزآرایه دو کلاسه آزمایش شده است. علاوه بر این، نتایج روش پیشنهادی با نتایج سه الگوریتم انتخابویژگی دیگر مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد، که روش پیشنهادی به دقت ۹۸.۴ درصد می رسد.کلیدواژه ها
انتخاب ویژگی، کاهش ابعاد، داده های ریزآرایه، تشخیص سرطان، الگوریتم مرغ مگس خوار مصنوعیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.