بررسی روش های کاهش مصرف انرژی در سامانه های پمپاژ آبیاری اراضی کشاورزی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات و یافته های نوین در مهندسی مکانیک و برق
  • کد COI اختصاصی: CONFSCIENCE02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمزه حق خواه

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی نی ریز

احسان راستی

استاد یار ، دانشگاه آزاد نی ریز

چکیده

کشاورزی پایدار سودآور و مستمر بر حفظ منابع طبیعی متکی است. این روش کشاورزی اقتصادی ترین و در عین حال سودمندترین روش برای استفاده از انرژی و تبدیل آن به محصولات کشاورزی بدون از بین بردن حاصلخیزی خاک و کیفیت محیطی است. با توجه به اصلاح قیمت حامل های انرژی و مصرف مستقیم بیشتر انرژی (سوخت های فسیلی یا برق) در سیستم های استحصال آب و آبیاری نسبت به سایر بخش های کشاورزی، ارائه راهکارهایی برای کاهش مصرف انرژی در این بخش ضروری است. بهینه سازی مصرف انرژی راه حل ها و روش های مختلفی را در مصرف انرژی ارائه می دهد. این موضوع نه تنها از نظر صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه های آن حائز اهمیت است، بلکه باعث افزایش آلودگی محیط زیست نیز می شود. در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی روش های کاهش مصرف انرژی در سیستم های پمپاژ آبیاری اراضی کشاورزی انجام شده است. در این تحقیق ایستگاه های پمپاژ شماره ۱ تا ۴ شهر شیراز مورد بررسی قرار گرفته است. تمامی این ایستگاه های پمپاژ برای آبیاری زمین های کشاورزی تحت شبکه های بارانی و قطره ای کار می کنند. برای این منظور راندمان الکتروموتور، راندمان هیدرولیکی پمپ و راندمان مکانیکی ایستگاه ها محاسبه خواهد شد. راندمان کل ایستگاه های پمپاژ با استفاده از این پارامترها بررسی می شود و در این زمینه از نرم افزار ارزیابی سیستم پمپاژ PAST استفاده شده است. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی است. نتایج نشان داد که با بکارگیری راهکارهایی می توان وضعیت ایستگاه های پمپاژ تحقیق حاضر و همچنین ایستگاه های پمپاژ برنامه های توسعه آتی کشور را بهبود بخشید.

کلیدواژه ها

مصرف انرژی، پمپاژ، توان ، راندمان ، الکتروموتور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.