بررسی اثرات تاریخ کاشت، فاصله ردیف و کودهای روی و نیتروژن بر نخود در شرایط دیم در گنبد.

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه اکو فیزیولوژی گیاهی، دوره: 10، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_JPEC-10-32_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صلاحی فراهی

Researcher

محمدرضا داداشی

استادیار زراعت، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران.

حسین عجم نوروزی

استادیار زراعت، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران.

چکیده

چکیدهبه منظور بررسی تاثیر تاریخ کاشت، فاصله ردیف، محلولپاشی نیتروژن و مصرف روی بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود رقم آرمان در شرایط دیم آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبد اجرا شد. تیمارها ترکیبی ازچهار عامل تاریخ کاشت (۲۵ آبان، ۱۵ آذر و ۵ دی ماه)،فاصله ردیف (۲۴ و ۳۶ سانتی متر)، محلولپاشی اوره (بدون محلولپاشی و محلولپاشی اوره(با غلظت ۵ در هزار) در دو مرحله شروع و ۵۰ % دانه بندی) و مصرف روی (در دو سطح بدون مصرف و مصرف ۳۰ کیلوگرم در هکتار سولفات روی)بود. در این آزمایش عملکرد دانه، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف و وزن هزار دانه شمارش و یا اندازه گیری شدند. نتایج حاکی از تاثیر مثبت محلول پاشی نیتروژن وکودسولفات روی بر برخی صفات فنوتیپی، اجزای عملکرد و عملکرد دانه نخود بود سولفات روی تاثیر معنی داری بر عملکرد دانه داشته و از ۱۸۵۳کیلوگرم در تیمار عدم استفاده از سولفات روی به ۱۹۱۳کیلوگرم در تیمار سولفات روی رسید. همچنین محلول پاشی نیتروژن بر ارتفاع بوته و تعداد دانه در غلاف تاثیر معنی داری داشت. تعداد دانه در غلاف در تیمار محلولپاشی نیتروون با ۷۹/۱عدد برتری معنی داری نسبت به تیمار عدم محلولپاشی ۴۶/۱غلاف داشت.

کلیدواژه ها

Keywords: Plant densiy, Rainfed, Foliar application and chickpea

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.