تاثیر سطوح مختلف کود شیمیایی نیتروژن، کود مرغی و کمپوست زباله شهری بر عملکرد و کیفیت دانه ذرت شیرین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه اکو فیزیولوژی گیاهی، دوره: 10، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_JPEC-10-33_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جواد فریدونی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج

عیسی مقصودی

دانشجوی دکتری بوم شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

علی مجاب قصرالدشتی

دانشجوی دکتری بوم شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

یعقوب بهزادی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج

چکیده

به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف کودی بر عملکرد کمی و کیفی دانه ذرت شیرین، آزمایشی در شهرستان مرودشت در سال ۱۳۹۲ به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل منابع مختلف کودی ۱) ۲۰۰ کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار، ۲) ۳۰۰ کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار، ۳) ۸ تن کود مرغی در هکتار، ۴) ۲۴ تن کمپوست زباله شهری در هکتار، ۵) ۱۵۰ کیلوگرم نیتروژن خالص + ۲ تن کود مرغی در هکتار، ۶) ۱۰۰ کیلوگرم نیتروژن خالص + ۴ تن کود مرغی در هکتار، ۷) ۱۵۰ کیلوگرم نیتروژن خالص + ۶ تن کمپوست زباله شهری در هکتار، ۸) ۱۰۰ کیلوگرم نیتروژن خالص + ۱۲ تن کمپوست زباله شهری در هکتار و ۹) شاهد (بدون کود) بود. نتایج نشان داد که تاثیر سیستم های مختلف تغذیه ای بر عملکرد دانه کنسروی، علوفه تر و عملکرد بیولوژیک و همچنین میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم دانه معنی دار گردید. بیشترین عملکرد دانه کنسروی (۹۳۱ گرم بر مترمربع)، علوفه تر (۲۳۷۶ گرم بر مترمربع) و عملکرد بیولوژیک (۴۵۵۴ گرم بر مترمربع) از تیمار ۱۰۰ کیلوگرم نیتروژن خالص + ۴ تن کود مرغی در هکتار به دست آمد. همچنین بیشترین میزان نیتروژن ( ۲۷/۲ درصد) و فسفر (۴۲/۰ درصد) دانه به ترتیب در تیمار ۳۰۰ کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار و ۸ تن کود مرغی در هکتار مشاهده گردید. استفاده از کودهای مرغی به صورت تلفیقی با کودهای شیمیایی، می تواند روش مناسبی جهت کاهش مصرف کودهای شیمیایی در راستای افزایش عملکرد کمی و بهبود کیفیت ذرت شیرین باشد.

کلیدواژه ها

Grain canned yield, Macro-nutrients, Organic Fertilizer, nitrogen

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.