اثر کاربرد جداگانه و تلفیقی فسفر و کود زیستی فسفر بارور ۲ بر ویژگی های رویشی، عملکرد دانه و میزان اسانس گشنیز (Coriandrum sativum)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه اکو فیزیولوژی گیاهی، دوره: 10، شماره: 34
- کد COI اختصاصی: JR_JPEC-10-34_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 237
نویسندگان
استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی (گرایش گیاهان دارویی)، واحد جیرفت، دانشگاه آزاد اسلامی، جیرفت، ایران
چکیده
به منظور بررسی اثر کاربرد جداگانه و ترکیبی کود فسفر و کود زیستی بارور ۲ بر ویژگی های رویشی، عملکرد دانه و میزان اسانس گشنیز پژوهشی بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد جیرفت انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل سه سطح کود فسفر (صفر، ۷۵ و ۱۵۰ کیلوگرم سوپرفسفات تریپل در هکتار) و سه سطح کود زیستی فسفات بارور۲ (صفر، ۱۰۰ و ۲۰۰ گرم در هکتار) بود. کود زیستی فسفات بارور۲ باعث بهبود معنی دار ویژگی های رویشی گشنیز در مقایسه با شاهد گردید. بیشترین میانگین صفات رویشی در حضور ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار کود فسفر و کاربرد ۱۰۰ یا ۲۰۰ گرم فسفات بارور۲ بدست آمد. در بیشتر موارد (به جز زیست توده و قطر ساقه) کاربرد ترکیبی ۷۵ کیلوگرم کود فسفر در هکتار همراه با ۲۰۰ گرم در هکتار فسفات بارور۲، با کاربرد ترکیبی ۱۵۰ کیلوگرم کود فسفر در هکتار همراه با ۱۰۰ یا ۲۰۰ گرم فسفات بارور ۲ تفاوت معنی داری نداشت. در حضور کود زیستی فسفات بارور۲، عملکرد و اجزای عملکرد دانه و میزان اسانس گشنیز در مقایسه با عدم کاربرد کود زیستی (شاهد) بطور معنی دار افزایش یافت. کاربرد ترکیبی فسفر و کود زیستی فسفات بارور۲ موجب افزایش معنی دار عملکرد و اجزای عملکرد دانه و میزان اسانس در مقایسه با کاربرد جداگانه آنها گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد کود زیستی فسفات بارور۲ نقش به سزایی در افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی گشنیز ایفا می کند و می تواند به عنوان جایگزین کود فسفر در کشاورزی پایدار مصرف شود.کلیدواژه ها
سودوموناس, عملکرد دانه, کود زیستی فسفات بارور۲, گشنیزاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.