تاثیر نسبت پنجره به سطح دیوار و جهت گیری آن بر میزان مصرف انرژی در آپارتمان های مسکونی شهر تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECHAERO07_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمحمد بابازاده

۱- دانشجوی دکترا، گروه معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

سیده مامک صلواتیان

۲- استادیار، گروه معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

چکیده

بهینه سازی مصرف انرژی در صنعت ساختمان با توجه به سهم و میزان مصرف انرژی آن، دارای اهمیت بالایی می باشد. پوسته ساختمان بنا بر شرایطی که می توان برای آن در نظر گرفت، به عنوان یکی از عوامل موثر بر مصرف انرژی یک ساختمان شناخته می شود. متغیرهای گوناگونی در این حوزه که بر مصرف انرژی تاثیر داشته باشند را می توان نام برد که ازجمله آن ها می توان به موضوع پنجره اشاره نمود. مسئله پنجره نیز دارای زیرمجموعه های زیادی می باشد که می تواند در مصرف انرژی یک ساختمان تاثیر داشته باشد. دو مورد از متغیرهایی که در این پژوهش نیز مورد ارزیابی قرارگرفته اند عبارت اند از: نسبت پنجره به سطح دیوار و موقعیت قرارگیری آن در جبهه های مختلف یک بنا. این پژوهش که در راستای ارزیابی این دو مولفه تلاش می کند یک پژوهش توصیفی – تحلیلی با تکیه بر آنالیز حاصل از شبیه سازی توسط نرم افزار می باشد. نمونه موردبررسی در این پژوهش یک بنای فرضی مسکونی مبتنی بر یکی از انواع ساخت وساز متداول در شهر تهران می باشد. نتایج نهایی بر اساس آزمون سناریو های تعریف شده نشان می دهد که تغییر نسبت پنجره به سطح دیوار و همچنین موقعیت قرارگیری آن ها می تواند تا حدود ۳درصد در میزان مصرف انرژی یک ساختمان مسکونی دارد؛ همچنین مشخص شد وجود و یا عدم وجود پنجره در جبهه شرقی، بیشترین تاثیر را در میزان مصرف انرژی بنای موردمطالعه دارد.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: نسبت پنجره به سطح دیوار، جهت گیری پنجره، مصرف انرژی، ابنیه مسکونی، شهر تهران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.