«حجاب» از منظر فقه شیعه و اهل سنت

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 916

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JSMIU-5-8_004

تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1401

چکیده مقاله:

یکی از احکام ثابت اسلام که همه مذاهب اسلامی بر آن اتفاق دارند، وجوب رعایت حجاب برای بانوان است و از آن جا که بخش قابل توجهی از جهان اسلام را اهل تسنن و شیعه تشکیل می دهند، این مساله در تمام جهان اسلام مطرح است. در این نوشتار دیدگاه فقهای اهل تسنن و شیعه در زمینه اصل لزوم پوشش و محدوده آن با توجه به آیات، روایات و استنباط های فقها مورد بررسی قرار گرفته و دلایل و مبانی آن با روش توصیفی- تحلیلی مطرح شده است و در ادامه به این سوال پاسخ داده شده که «وجه اختلاف واشتراک از منظر فقهای اهل تسنن و شیعه در مورد حجاب چه می باشد؟» از لحاظ فقه اسلامی پوشانیدن غیر وجه وکفین بر زن واجب است. دیدگاه فقه شیعه وسنی در رابطه با نامحرم این است که زن باید غیر از صورت ودستان تا مچ تمام قسمت های بدن خود را از نامحرم بپوشاند. در مساله حرمت لمس نیز مثل شیعه لمس و تماس فیزیکی زن و مرد نامحرم بخاطری شدت خوف در فتنه حرمتش شدید تر از نگاه به نامحرم است مگر در موارد ناچاری.

نویسندگان

مائده رضایی

گروه علوم قرآن و حدیث ،مدرسه عالی فقه و قرآن،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، مشهد، ایران

مقدسه بیگزاد

گروه فقه و معارف اسلامی، مدرسه عالی فقه و قرآن، مجتمع آموزش عالی خواهران، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، افغانستان.