مرور توزیع نانولوله کربن در گرانول ABS و بررسی خواص مکانیکی قطعه نانوکامپوزیتی تولید شده با چاپگر سه بعدی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: سومین همایش کاربرد کامپوزیت در صنایع ایران
- کد COI اختصاصی: IRANCOPM03_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 347
نویسندگان
تهران، دانشگاه تهران، دانشکده علوم فنون نوین دانشجوی کارشناسی ارشد
استاد دانشگاه تهران -گروه مهندسی هوافضا – مدیر و موسس آزمایشگاه تحقیقاتی کامپوزیت دانشگاه تهران دانشکده علوم فنون نوین
چکیده
نانوکامپوزیت ها، یکی از دستاوردهای نانوتکنولوژی اند یعنی حداقل یکی از اجزاء تشکیل دهنده ی آنها دارای ابعادی در محدوده نانومتر می باشد. نانوکامپوزیت های پلیمری ، عموما دارای وزن کم و مقاومت شیمیایی بالایی هستند؛ امروزه تحقیقات زیادی در زمینه ساخت نانوکامپوزیت های پلمیری حاوی نانولوله کربن و گرانول پلیمری گرمانرم انجام می شود. هدف از این مقاله ، مرور خواص مکانیکی گرانول آکریلونیتریل بوتادین استایرن تقویت شده با نانولوله های کربن است . در این پژوهش ، خواص مکانیکی با استفاده از آزمونهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته شده است . نانولوله های کربن به علت خواص مکانیکی فوق العاده ای که دارند در افزایش ظرفیت تحمل بار کامپوزیت ها، رفتاری بشدت مطلوب نشان می دهند و همچنین با توجه به خصوصیات گرانول اکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) مقاومت ضربه ای عالی ، خواص ظاهری و چاپ پذیری مناسب و استحکام و سفتی مناسب می توان نمونه هایی با شرایط و مقاومت مناسب چاپ کرد. روشی های مختلفی که در این پژوهش ها مورد استفاده قرار گرفته است شرح داده شده است که با درصد جرمی های مختلف از نانولوله های کربن درون گرانول ABS توزیع شده و سپس طی فرآیندی تبدیل به فیلامان به قطر متناسب با چاپگر سه بعدی FDM که با استفاده از این دستگاه نمونه هایی برای آزمون خواص مکانیکی و ... ساخته شدهاند. با توجه به هدف اصلی این پژوهش ، در این مقاله تنها به مرور تحقیقاتی پرداخته می شود که با استفاده از ذرات نانو در گرانول و تبدیل آن به فیلامنت نانوکامپوزیتی به منظور استفاده در چاپگرهای سه بعدی برای تولید قطعات مختلف متمرکز شده اند. نتایج حاصل از این پژوهش ها نشانگر این است که نانولوله کربن باعث افزایش چشم گیر در خواص مکانیکی ، الکتریکی و ... شده است .کلیدواژه ها
نانولوله کربن - نانوکامپوزیت - گرانول - ABS چاپگر سه بعدی FDMمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.