تولید کامپوزیت زمینه آلومینیم تقویت شده با SiC-Al۲O۳ به روش ریخته گری همزدنی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: سومین همایش کاربرد کامپوزیت در صنایع ایران
- کد COI اختصاصی: IRANCOPM03_051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 267
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد گرایش شناسایی و انتخاب مواد، دانشگاه صنعتی سهند
دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز دانشجوی دکتری متالورژی و مواد، دانشگاه صنعتی سهند
استاددانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز
چکیده
استفاده از کامپوزیت های زمینه فلزی سبک وزن به دلیل نسبت استحکام به وزن بالا، هدایت حرارتی خوب و استحکام ویژه بالا افزایش چشمگیری در صنایع مختلف از جمله در خودروسازی ، هوایی و دریایی پیدا کرده است . در پژوهش حاضر کامپوزیت زمینه آلومینیم تقویت شده با ذرات SiC-Al۲O۳ به روش ریخته گری همزدنی تولید شد. تاثیر نوع و درصد حجمی ذرات بر خواص ریزساختاری و مکانیکی مورد تحقیق قرار گرفت . دو نوع کامپوزیت پایه آلومینیم فرآوری شد: ۱-تقویت شده با ذرات SiC با درصدهای حجمی ۷/۱، ۴/۳ و ۸/۶ و ۲ - تقویت شده با ذرات SiC و Al۲O۳ به گونه ای که درصد ذرات SiC ثابت و برابر با ۴/۳ و درصد Al۲O۳ متغیر و برابر با ۴/۱، ۸/۲ و ۶/۵ . بعد از ریخته گری ، همه نمونه ها تحت فرآیند نورد داغ در دمای ۴۵۰ قرار گرفتند. پس از تخلخل سنجی ، مشاهدات ریزساختاری با استفاده از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی انجام شد. همچنین برای ارزیابی خواص مکانیکی از آزمون کشش استفاده شد. نتایج نشان می دهد بیشترین استحکام کششی کامپوزیت های ریختگی Al-SiC در ۴/۳ درصد حجمی از SiC بوده و معادل MPa ۷۴ است . در نمونه های دارای بیش از ۴/۳ درصد حجمی SiC استحکام کاهش می یابد و این به دلیل افزایش حضور کلوخه های ذرات و تخلخل می باشد. در کامپوزیت های نورد شده Al-SiC با افزایش درصد حجمی ، استحکام کششی تا MPa ۱۳۵ برای کامپوزیت حاوی ۸/۶ درصد حجمی از ذرات افزایش یافته ولی در مورد کامپوزیت های هیبریدی بیشترین استحکام MPa) ۱۴۹) در نمونه حاوی ۴/۱ درصد حجمی از ذرات Al۲O۳ بدست می آید سپس دوباره کاهش می یابد. تخلخل بیشینه مربوط به نمونه هیبریدی حاوی ۶/۵ درصد از ذرات Al۲O۳ با ۵۲/۶ درصد تخلخل می باشد.کلیدواژه ها
کامپوزیت - Al/SiC-Al۲O۳ ریخته گری همزدنی - نورد داغ - ریزساختار - خواص مکانیکیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.