شبیه سازی و مدلسازی جریان گل حفاری در چاه های افقی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی ایده های نوین در فنی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: INFM09_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدبهروز کشاورز

گروه مهندسی نفت، واحد گچساران، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش شبیه سازی و مدلسازی جریان گل حفاری و کنده های حفاری در چاه های افقی است که مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. یک مطالعه اعتبار سنجی سیستماتیک با مقایسه نتایج شبیه سازی با پایگاه داده تجربی منتشر شده ارائه شده است. نتایج نشان داد که با افزایش دو برابری چگالی سیال حفاری/ چگالی عملیاتی، نسبت بارش برشی ۳۲/۹ درصد کاهش و تنش اعمال شده بر روی رشته حفاری و افت فشار به ترتیب ۴/۵۹ و ۵/۹۷ درصد افزایش یافت. با افزایش دو برابری تراکم برش حفاری / چگالی عملیاتی، نسبت بارش برش %۲۰۰ افزایش یافت. همچنین، یک نقطه بهینه برای تراکم برش حفاری در ۸/۵ وجود دارد که در آن تنش اعمال شده بر روی رشته حفاری حداقل خواهد بود. افزایش سرعت چرخش شفت، تا حد زیادی بر حمل کنده ها تاثیر می گذارد ولی با افزایش بیش از حد آن، پرتاب ذرات به دیواره چاه را به همراه دارد، که در آنجا ذرات با سرعت کمی حرکت کرده و در نتیجه درصد حمل ذرات کاهش می یابد. پس در هر مورد باید شرایط بهینه، بسته به خواص سیال و مشخصات زمین شناسی، تعیین گردد تا بهترین بازدهی با حداقل هزینه بدست آید.

کلیدواژه ها

گل حفاری، کنده های حفاری، افت فشار، چاه های افقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.