درمان و تامین اجتماعی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی نقش مدیریت در چشم انداز ۱۴۰۴
- کد COI اختصاصی: NMCH08_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 188
نویسندگان
چکیده
مقاله با اشاره به پرسش ها و ابهامات بیشماری که نظام تامین اجتماعی در کشورهای پیشرفته و صنعتی جهان طی سالیان اخیر- به ویژه آغاز ده ه نخست قرن ۲۱ میلادی با آن روبه رو شده، سعی میکند با الهام از تجارب این کشورها و متاثر از تحقیقات انجام گرفته به وسیله تنی چند از پژوهشگران حوزه تامین اجتماعی، دو گزینه اصلی و محوری در این باره (ارتباط نظام تامین اجتماعی با بحرانهای اقتصادی و همچنین سیاستها و جهت یابی آتی نظام مذکور) را مورد نقد و تجزیه و تحلیل قرار دهد. (دکتر بهرام پناهی، ص.(۸۱در بخش نخست (ارتباط نظام تامین اجتماعی با بحران های اقتصادی)، ابتدا اثرهای حق بیمه بر هزینه های تولید بررسی میشود. سپس تاثیرات کلان هزینه های بیمه اجتماعی بر اشتغال مورد تامل قرار میگیرد. در همین راستا اثرهای جانشینی نیروی کار، اثرهای رقابتی، و اثرهای کاهش تقاضا تشریح میشوند. آنگاه رابطه متقابل تامین اجتماعی با رشد و توسعه اقتصادی تحلیل میگردد. در اینجا تاکید میشود تازمانیکه کشورها و دولتهای جهان، موفق به مبارزه اساسی با پدیده بیکاری و عدم اشتغال نیروهای مولد و به خصوص سازماندهی بهینه تجارت آزاد در راستای منطقی کردن رقابتهای بین المللی نشوند، نظام تامین اجتماعی به عنوان تنها راهکار بنیادین در راستای حفظ و حمایت از حقوق نیروهای مولد جامعه تلقی خواهد شد که به نوعی قربانی تغییر و تحولات ناشی از جهانی سازی و رقابتهای بین المللی شده اند. (دکتر بهرام پناهی،ص.(۸۱انطباق نظام بیمه اجتماعی با شرایط کار نیز مقوله دیگری استکه به تفصیل بررسی میشود. مقاله از محتوای پیشنهادهای اصلاحی مطرح شده، نتیجه میگیرد که در راستای ایجاد تعادل میان "همبستگی شغلی" و "همبستگی ملی" جامعه، اولویت اصلی متکی بر سیاست گذاری در چهارچوب مختصات اصل همبستگی ملی است؛ آنچنان که به تعبیر جان رالز، هرگونه عدم برابری اجتماعی زمانی توجیه پذیر استکه نابرابری اجتماعی صرفا در راستای ارتقای سطح معیشت گروه های آسیب پذیر اجتماعی، تعریف و به کار گرفته شود. (دکتر بهرام پناهی، ص.(۸۱کلیدواژه ها
درمان، تامین اجتماعی، بهداشت، مدیریت، تخصص.مقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.