بررسی نقاط ضعف و قوت نظام مالیاتی کشور

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی نقش مدیریت در چشم انداز ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: NMCH08_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحسن عطائی

کارشناسی حسابداری،دانشگاه پیام نور ورزقان،مسئول امور مالی و ذیحسابی شهرداری بخشایش

چکیده

میزان مالیاتی که کشورهای مختلف وضع می کنند، بخشی از درآمدهایی است که جامعه یعنی مردم، بخش خصوصی و... به دولت می دهند. درآمدهای مالیاتی یکی از مهم ترین منابع در بودجه اکثر دولت ها به ویژه کشورهای توسعه یافته بوده و به عنوان یک شاخص اقتصادی در رتبه بندی کشورها نیز مطرح می گردد. فرار مالیاتی به عنوان یکی از مصادیق و مظاهر فساد اقتصادی، امنیت اقتصادی مورد نیاز برا یگسترش فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری را دچار اختلال می کند. از این رو، اصلاح و تجدید نظردر نظام مالیاتی کشور به ویژه نظام کیفری مالیاتی به منظور بهبود وضعیت اقتصاد ملی امری ضرور ی و لازم به شمار می آید. مالیات ابزار اجرای عدالت اجتماعی و یکی از مهم ترین دغدغه های اقتصادی هر دولتی است که کاربرد اصولی آن نقش مهمی در تامین سرمایه و تامین مالی دولت و رشد اقتصادی کشور دارد. اما جرایم مالیاتی اقتصاد کشور را دچار اختلال کرده و منجر به پیامدهای سو اقتصادی، کاهش درآمد مالیاتی و در نتیجهکسری بودجه دولت می شود. بدیهی است با توجه به این مهم در نظر گرفتن سازوکارهای قانونی برای جلوگیری از فرار مالیاتی و ارتکاب به جرایم مالیاتی ضروری است.

کلیدواژه ها

مالیات،سازمان مالیاتی،مالی،مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.