بررسی تاثیر رنگ و نور در خلاقیت هنرجویان هنرستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN10_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم عسگری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه بعثت کرمان

صدیقه صدیق چافی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه بعثت کرمان

یاسمن صفرعلی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه بعثت کرمان

مظفر مهاجری

عضوهیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

رشد و یادگیری انسان در دوره ی مدرن نیاز به آموزش همگانی را نیز مطرح ساخت. همه ی ما در زندگی خود بسیاری چیزها را یادمی گیریم . موضوع یادگیری برای فرد همواره در تعامل با محیط اطراف خویش مطرح می گردد و جایگاه ویژه ای دارد و شاید بتوان آنرا از حیاتی ترین بخش های زندگی هر فرد به شمار آورد. در جامعه ی امروز مدرسه نقش آموزش را به عهده می گیرد تا با یادگیریانسان را هدایت کند و آن را در مسیر صحیح به پیش ببرد. فضاهای آموزشی یکی از حوزه های معماری محیطی هستند که نقشعمده ای را در یک جامعه ایفا می نمایند. نقش آموزش در توسعه ی جامعه انکارناپذیر است. بی توجهی و ناآگاهی در طراحی فضاهایآموزشی در بسیاری از کشورها نتایج نامطلوب خود را نشان داده است.از این رو، یکی از عوامل موثر تربیتی در آموزش و پرورشنوین، چگونگی معماری مدرسه است. در تعلیم و تربیت جدید، فضاهای آموزشی و فیزیکی مدرسه نه تنها یک محیط خشک وبیروح، فاقد تاثیر در فرایند یادگیری محسوب نمی گردد، بلکه به عنوان یک عامل زنده و پویا در کیفیت فعالیت های آموزشی و تربیتیدانش آموزان ایفا می کند، بنابراین باید به طراحی معماری داخلی یک مدرسه بیشتر توجه نمود. چرا که اجزای داخلی مدرسه، محیطکلاسها، دیوارها و ... بر روحیه ی دانش آموزان تاثیرگذار است و به طبع آن بر عملکردشان نیز موثر خواهد بود. در این مقولهعنصر رنگ می تواند کمک بسزایی در ایجاد یک فضای آموزشی شاد داشته باشد.به ویژه در محیط هنرستان که هنرجویان با روحیه یخاص، توقع داشتن محیطی خاص را نیز دارند. بنابراین باید در پی آن بود تا محیط تحصیل آنها (هنرستان)، هم به لحاظ زیباییشناسی، دلنشین و هم در راستای بالا بردن عملکرد هنرجویان باشد

کلیدواژه ها

فضای آموزشی، رنگ، نور، ارتقا یادگیری،خلاقیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.