نقش جهان بینی اکولوژیکی برای رسیدن به معماری پایدار و مطلوبنمونه موردی روستای میمند در کرمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN10_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زکیه سادات حسینی

کارشناسی ارشد مماری دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال

راضیه لبیب زاده

استادیار، دانشکده عمران، معماری و هنر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران

چکیده

امروزه بحث توسعه پایدار یکی از بحث های رایج و مهم در سطح بین المللی است . در قرن ۱۹ ورود اصول توسعه پایدار به معماری باعثشکل گیری معماری با عنوان معماری پایدار گردید که هدف اصلی آن حفظ محیط زیست و انرژی های تجدید ناپذیر است . جایگاه توسعهپایدار در ایران اسلامی با عقاید توحیدی و سابقه دیرین فرهنگی ، ظرفیت ها و محدودیت های ویژه ای که داراست مستلزم مطالعه مستقلاست، زیرا بررسی اصول معماری پایدار مستقل از مفاهیم هستی شناسی، معرفت شناسی و ارزش شناسی مرتبط با آن امکان پذیر نمی باشد.ازین رو می بایست تصویری مستقل برای معماری پایدار، مطابق با این مفاهیم ارائه داد. در این پژوهش با مطالعه روستای دست کند میمندبه عنوان نخستین سکونتگاه بشری که یک نمونه کاملی از میراث چند هزار ساله ایران است، و همچنین مجموعه ای است از همزیستیبطن طبیعت، معماری ، سنت ، تاریخ فرهنگ و نحوه ی زیست مردم در خودش است،بتوانیم تفسیر بومی از معماری پایدار را ارائه نماییم.

کلیدواژه ها

معماری پایدار و مطلوب، جهان بینی اکولوژیکی، روستای میمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.