CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی فنی و اقتصادی تامین برق ایستگاه های حفاظت کاتدیک خطوط انتقال گاز با استفاده از سیستمهای خورشیدی منفصل از شبکه(مطالعه موردی: استان گیلان)

عنوان مقاله: بررسی فنی و اقتصادی تامین برق ایستگاه های حفاظت کاتدیک خطوط انتقال گاز با استفاده از سیستمهای خورشیدی منفصل از شبکه(مطالعه موردی: استان گیلان)
شناسه ملی مقاله: IEAC08_015
منتشر شده در هشتمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

حامد حسن زاده - شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان
غلامرضا پادیز - شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان

خلاصه مقاله:
حفاظت کاتدیک به روش جریان اعمالی عبارت است از تشکیل یک سیستم الکترولیز که در آن آند و کاتد توسط یک مولد الکتریکی جریان مستقیم ایجاد می شود ، بدین صورت که در مجاورت یک سازه یک یا چند آند نصب کرده و سازه و آند به ترتیب به قطب منفی و مثبت مولد وصل می نمایند. بسیاری از ایستگاه های حفاظت کاتدیک در نقاط دورافتاده و در مسیر خطوط انتقال نفت، گاز و آب و غیره قرار می گیرند و برق رسانی به این نقاط بسیار پرهزینه بوده و بعضا قابلیت اجرایی نیز نخواهند داشت . در این حالت طراح حفاظت کاتدیک در ابتدا می بایست که به دنبال محلی جهت برپایی ایستگاه کاتدیک باشد که برقرسانی به آن امکان پذیر بوده که معمولا این فرایند با مشکلات عدیده ای از قبیل عدم امکان برقرسانی و هزینه بالای برقرسانی و یا عدم امکان تحصیل اراضی توسط شرکت اجرایی است. بنا به دلایل فوق ، تامین انرژی سیستمهای حفاظت کاتدیک از طریق انرژی های تجدیدپذیر خورشیدی پیشنهاد می گردد. در این راستا، در مقاله حاضر ابتدا برداشت مشخصات و اطلاعات اجرایی و عملیاتی در خصوص خاک منطقه ، مشخصات مکانیکی خط لوله گاز و نوع پوشش آن در استان گیلان اقدام خواهد شد. در ادامه نسبت به طراحی سیستم حفاظت کاتدیک به روش جریان اعمالی و نیز سیستم فتوولتاییک منفصل از شبکه جهت تامین انرژی آن، اقدام خواهد شد و درنهایت به بررسی ملاحظات فنی و اقتصادی به کارگیری سیستم حفاظت کاتدیک خورشیدی در استان گیلان پرداخته می شود.

کلمات کلیدی:
انرژی خورشیدی؛ حفاظت کاتدیک؛ استان گیلان .

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1607675/