اثر نوع فرمولاسیون و سطوح مختلف پروتئین خوراک بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‎های گوشتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-3-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا صلاحی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس

شهریار مقصودلو

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس

یوسف مصطفی لو

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس

محمدحسین شهیر

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

جواد بیات کوهسار

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس

چکیده

اثر نوع فرمولاسیون جیره (جیره دارای ذرت و کنجاله سویا یا جیره شاهد، جیره دارای گندم، جو و محصولات جانبی کشاورزی متعادل شده برای اسیدآمینه­های گوگرددار، لیزین و ترئونین کل و جیره‎ای مشابه جیره دوم با اسید آمینه های قابل هضم متعادل) و سطوح مختلف پروتئین جیره (مقدار توصیه شده توسط شرکت کاب، ۱۰ و ۲۰ درصد کمتر از آن) بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه گوشتی در یک آزمایش فاکتوریل ۳×۳ با ۴ تکرار و ۳۶۰ قطعه جوجه گوشتی بررسی شد. اثر نوع فرمولاسیون بر مصرف خوراک و وزن بدن معنی دار بود (۰۵/۰> P). مصرف خوراک و وزن بدن جوجه های مربوط به جیره با اسید آمینه کل متعادل کمتر از جیره شاهد (به ترتیب ۴۲۷۲ در مقابل ۴۴۴۵ گرم و ۲۱۵۶ در مقابل ۲۲۵۴ گرم) بود. اثر سطح پروتئین خام بر وزن بدن و ضریب تبدیل معنی دار بود (۰۵/۰> P). با کاهش سطح پروتئین جیره، وزن بدن از ۲۳۵۷ گرم به ۲۰۲۵ گرم کاهش و ضریب تبدیل از ۹/۱ به ۲/۲ افزایش یافت. درصد لاشه قابل مصرف و درصد سینه حاصل از جیره شاهد (به ترتیب ۷۶ و ۲۶ درصد) از دو نوع فرمولاسیون دیگر بالاتر بود (۰۵/۰> P). درصد ران، چربی محوطه شکمی و جیبلت حاصل از سطح پروتئین توصیه شده ( به ترتیب ۶/۲۰، ۱/۲ و ۸/۳)، از بقیه سطوح کمتر بود (۰۵/۰> P). بطورکلی، از نظر عملکرد استفاده از جیره مبتنی بر محصولات جانبی کشاورزی متعادل شده برای اسید‎های آمینه قابل هضم قابل توصیه بوده ولی کاهش سطح پروتئین جیره می تواند باعث کاهش عملکرد شود.

کلیدواژه ها

اسیدآمینه قابل هضم, اسیدآمینه کل, سطوح پروتئین, فرمولاسیون خوراک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.