مقایسه بیان ژن های لاکتوفرین و TLR۴ در سلول های سوماتیک شیر گاو هلشتاین، بومی گیلان و آمیخته های حاصل از آنها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-5-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پری ناز رضوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

سید حسین حسینی مقدم

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

میثاق مریدی

دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

محمد روستایی علی مهر

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

چکیده

هدف تحقیق حاضر مقایسه بیان ژن­های لاکتوفرین و TLR۴ در سلول­های سوماتیک شیر گاو و بررسی تفاوت­های ژنتیکی و آمیخته­گری بر بیان ژن­های سیستم ایمنی و همچنین اثرات ورم پستان بر بیان ژن­های مذکور است. RNA کل از سلول­های سوماتیک شیر تازه ۳ گاو سالم هلشتاین، ۳ گاو بومی گیلان و ۳ گاو از آمیخته­های نسلF۱ حاصل از آنها در مرکز اصلاح نژاد گاو بومی گیلان و ۳ گاو هلشتاین دارای علائم خفیف ورم پستان بالینی استخراج شد. پس از ساخت cDNA، بیان ژن ها با استفاده از Real-time PCR نسبت به ژن مرجع GAPDH اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد درحالی­که متوسط بیان هر دو ژن در آمیخته ها به­طور معنی­داری بالاتر از والدین بود (۰۵/۰P> )، انحراف استاندارد بیان ژن لاکتوفرین در جمعیت آمیخته­ها نیز بالا بود. بیان ژن TLR۴ در گاوهای هلشتاین با علائم ورم پستان نسبت به هلشتاین بدون ورم پستان به­طور معنی­داری بیشتر بود (۰۵/۰P> )، اما تفاوت معنی­داری در بیان ژن لاکتوفرین بین گاوهای هلشتاین سالم و هلشتاین با ورم پستان مشاهده نشد (۰۵/۰P> ). این مطالعه ضمن نشان دادن عدم تفاوت معنی­دار بیان هر دو ژن مورد بررسی در گاوهای هلشتاین و بومی، اثر آمیخته­گری را بر بیان ژن­های مرتبط با مقاومت ژنتیکی  به خوبی نشان داد.

کلیدواژه ها

سلول های سوماتیک شیر, گاو بومی گیلان, لاکتوفرین, Real-Time PCR, TLR۴

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.