ایجاد یک روش مکانیابی درون ساختمانی به وسیله خوشه بندی، قدرت سیگنال های وای فای و سنسورهای موبایل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی فناوری اطلاعات کامپیوتر و مخابرات ایران
  • کد COI اختصاصی: ICTBC06_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامین تقی زاده

مهندسی فناوری اطلاعات شبکه های کامپیوتری دانشکده فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

سحر فهندژ

مهندسی کامپیوتر دانشگاه ازاد اسلامی واحد لارستان

چکیده

سیستم های مکان یابی به سیستم هایی که به شناسایی موقعیت اجسام و دنبال کردن آن ها می پردازند گفته می شود. محبوب ترین سیستم مکان یابی سیستم مکانیابی جهانی می باشد. شبکه جهانی ساتالایت ها می تواند موقعیت را با دقت بسیار قوی شناسایی کند. اما معمولا این سیستم جوابگوی نیازهای درون ساختمانی نمی باشد. در حقیقت جی پی اس یک سیستم برون ساختمانی است. هرچند که برخی از دستگاه های جی پی اس بسیار دقیق هستند و حتی در ساختمان ها نیز سیگنال را دریافت می کنند، اما به دلیل بازگشت امواج توسط مواد بکار رفته در ساختمان، دقت به شدت پایین می آید. همچنین در دهه ای که گذشت تکنیک های مسیریابی درونی به شدت مورد مطالعه قرار گرفته است. فروش گوشی های موبایل هوشمند امروزه بر کامپیوترهای خانگی سبقت گرفته است. رشد گوشی های موبایل باعث افزایش درخواست برای استفاده از مزایای مکانیابی شده است. این در حالی است که اگر بتوان خدمات مکان یابی درون ساختمان را نیز اجرا کرد میتوان از پتانسیل های ارزشمندی از جمله ایمنی، حفظ منابع .. بهره برد. جهت اجرای مکان یابی درون ساختمانی شیوه های مختلفی مانند سیستم های مکان یابی مادون قرمز، مافوق صوت، سیستم های دید کامپیوتری، استفاده از سیگنال های وای فای و... وجود دارد که ما بدلیل کم کردن هزینه راه اندازی و استفاده از گوشی های همراه که امروزه در دسترس عموم است و البته سیگنال های وای فای که در همه ساختمان ها یافت می شوند و در این مقاله یک روش مکان یابی درون ساختمانی به کمک تکنیک های داده کاوی بر روی قدرت سیگنال های دریافتی و البته کاهش سربارهای پردازشی به کمک سنسورهای موبایل و خوشه بندی داده ها با دقتی کمتر از ۵ متر خطا ارائه نموده ایم.

کلیدواژه ها

مکان یابی درون ساختمانی، داده کاوی، قدرت سیگنال های وای فای، سیگنال های دریافتی، خوشه بندی ، سنسورهای موبایل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.