فناوری نوین کامپیوترهای کوانتومی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی فناوری اطلاعات کامپیوتر و مخابرات ایران
  • کد COI اختصاصی: ICTBC06_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه خسروحسینی

استاد

نجیبه پورحسن

ایرج حسن پور

پروین بقال حکم ابادیان

چکیده

محاسبات کوانتومی روشی مدرن برای محاسبه است که مبتنی بر عمل مکانیک کوانتومی و پدیده های باورنکردنی آن است. این ترکیبی زیبا از فیزیک، ریاضیات، علوم کامپیوتر و نظریه اطلاعات است با کنترل رفتار اجسام فیزیکی کوچک مانند میکروسکوپی همانند اتم ها، الکترون ها، فوتون ها و غیره، قدرت محاسباتی بالا، مصرف انرژی کمتر و سرعت نمایی را نسبت به کامپیوترهای کلاسیک ارائه می کند. در این مقاله سعی کردیم تمام پیشرفت ها و دگرگونی هایی را که به دلیل محدودیت هایی رایانش کوانتومی تاکنون انجام شده است مورد بحث قرار دهیم. سپس به کاراصلی محاسبات کوانتومی و خواص کوانتومی که از آن پیروی می کند مانند برهم نهی تمرکز کردیم در هم تنیدگی وتداخل برای درک کامل پتانسیل ها و چالش های یک کامپیوتر کوانتومی عملی که می تواند به صورت تجاری راه اندازی شود، این مقاله معماری، سخت افزار، نرم افزار، طراحی ،انواع والگوریتم هایی را که به طور خاص توسط کامپیوترهای کوانتومی مورد نیاز است، پوشش میدهد این توانایی رایانه های کوانتومی را آشکار می کند که می توانند بر زندگی ما از دیدگاه های مختلف مانند امنیت سایبری، بهینه سازی ترافیک، داروها، هوش مصنوعی و بسیاری موارد دیگر تاثیر بگذارند. کامپیوترهای کوانتومی در مقایس کوچک اخیرا در حال توسعه هستند، این توسعه به دلیل قابیت های بالقوه بالا و پیشرفت هایی که در تحقیقات در حال انجام دارد به سمت اینده ای بزرگ پیش می رود. قبل از تمرکز بر اهمیت یک کامپیوتر کوانتومی همه منظوره و بررسی قدرت فناوری جدید، بهتر است منشا، پتانسیل ها و محدودیت های محاسبات سنتی موجود رامرور کنیم. این اطلاعات به ما در درک چالش های احتمالی در توسعه فناوری های عجیب و غریب و رقابتی کمک می کند. همچنین به ما بینشی از پیشرفت های جاری در این زمینه می دهد

کلیدواژه ها

برهم نهی، در هم تنیدگی، کیوبیت، گیت منطقی کوانتومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.