نقش فناوری اطلاعات در حوزه پزشکی و تسریع در روند درمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی فناوری اطلاعات کامپیوتر و مخابرات ایران
  • کد COI اختصاصی: ICTBC06_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمیل مقدسی

دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات تجارت الکترونیک، دانشگاه ازاد اسلامی واحد ارومیه

چکیده

درسال های اخیر فناوری اطلاعات در تمامی ابعاد زندگی بشر از جمله تجارت کسب و کار، بانکداری الکترونیکی و.. نفوذ نموده است. یکی دیگر از حوزه هایی که در سال هایاخیر فناوری اطلاعات به خوبی توانسته ایفای نقش نماید، حوزه بهداشت، درمان و پزشکی است.با توجه به اهمیت این حوزه و به منظور روشن شدن هرچه بیشتر کاربرد فناوری اطلاعات در حوزه پزشکی، د راین مطالعه نقش فناوری اطلاعات در حوزه پزشکی و تسریع در روند درمان مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به مطالعات انجام شده در این زمینه می توان گفت فناوری اطلاعات کاربرد گسترده ای در حوزه پزشکی از خود نشان داده است که می توان از جمله این کاربردها به نقش فناوری اطلاعات در سلامت الکترونیک، پزشکی از راه دور، جراحی از راه دور و سیستم اطلاعات بیمارستانی اشاره نمود که در مطالعه حاضر تاثیر فناوری اطلاعات در هریک از بخش های مذکور به صورت مفصل شرح داده شده است. نتایج این مطالعه نشان داد که فناوری اطلاعات، امکان در دسترس قرار دادن مراقبت های پزشکی از طریق فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعات با هزینه کمتر و سهولت بیشتر را فراهم خواهد نمود. علاوه بر این فناوری هزینه ها را کاهش داده و موجب بهبود کیفیت ارائه خدمات با تصمیم سازی و سیاست گذاری بهتر در زمینه بهداشت اجتماع توسط سیستم های بزرگ اطلاعاتی و ابزارهای قوی ارتباطی می گردد. همچنین زمینه مشارکت هرچه بیشتر متخصصان پزشکی و محققان را فراهم نموده و باهدایت تحقیقات پزشکی موجب تسریع در روند درمان می گردد.

کلیدواژه ها

پزشکی از راه دور، سلامت الکترونیک، فناوری اطلاعات، سیستم اطلاعات بیمارستانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.