بررسی عوامل موثر بر سبک زندگی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در زمینه سلامت
محل انتشار: فصلنامه تحقیقات نظام سلامت، دوره: 17، شماره: 4
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 219
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HSR-17-4_002
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: اگر سبک زندگی دانشجویان ناسالم باشد، دیر یا زود بیماری گریبان آنان را می گیرد و اگر سبک زندگی سالم پیشه دانشجویان باشد، سلامتی محصول چنین انتخابی خواهد بود. پژوهش حاضر با هدف بررسی علل سبک زندگی ناسالم در دانشجویان دانشگاه فرهنگیان انجام شد.
روش ها: در این مطالعه از روش تحلیل محتوای کیفی استفاده گردید. جامعه آماری تحقیق متشکل از همه دانشجویان پسر دانشگاه فرهنگیان فارس بود که از بین آنان، یک نمونه ۲۰ نفره به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. فرایند گزینش نمونه ها و جمع آوری داده ها (اتمام نمونه گیری) تا اشباع نظری داده ها ادامه یافت. ابزار پژوهش، مصاحبه نیم ساختار یافته بود. تمام مصاحبه ها در محیط دانشگاه در فاصله زمانی فروردین تا مهر سال ۱۳۹۸ انجام گرفت. هر مصاحبه حدود ۴۵ دقیقه به طول انجامید. در ابتدای مصاحبه، از مشارکت کنندگان درخواست شد که سبک زندگی خود در زمینه سلامت را تشریح کنند. در ادامه، متناسب با پاسخ مشارکت کنندگان، سوالات بعدی هم پرسیده شد. برای اطمینان از اعتبار داده ها، از روش های مختلفی مانند بررسی مداوم داده ها، تحلیل هم زمان آن ها، بازخورد به مصاحبه شوندگان، تخصیص زمان کافی و بازنگری ناظری استفاده گردید.
یافته ها: ۶ مقوله بیش از همه در داده ها و مصاحبه ها خود را نمایان ساخت. به عبارت دیگر، پاسخ دهندگان به طرق مختلف، از ۶ مقوله «الگوی غذایی، مدیریت سلامت، خواب و استراحت، تحرک جسمانی، بهداشت فردی و محیطی، بهداشت روانی» سخن گفتند.
نتیجه گیری: دانشجویان در همه مولفه های سبک زندگی سالم به مشکلات قابل توجهی اشاره نمودند که نیازمند توجه بیشتر مسوولان دانشگاه می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امین باقری کراچی
Assistant Professor, Department of Education Sciences, Farhangian University, Tehran, Iran
سهراب صادقی
Lecturer, Department of Educational Sciences, Farhangian University, Tehran, Iran
روح اله سال افزون
Department of Educational Sciences, Farhangian University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :