بررسی خواص مکانیکی و نفوذپذیری بتن حاوی متاکائولن، زئولیت و خاکستربادی به همراه ترکیبات دو و سه تایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 9، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-9-10_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوذر مرادی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی عمران، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

محمد هادی توانا

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

محمدرضا حبیبی

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

مسلم امیری

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

چکیده

در این تحقیق ترکیب های مختلف از جایگزینی پوزولان های متاکائولین، زئولیت و خاکستربادی به صورت تکی، دوتایی و سه تایی مطابق استاندارد ACI-۲۱۱ مورد بررسی قرار گرفت تا بتوان میزان بهینه از پوزولان مناسب را تعیین نمود. پنجاه طرح اختلاط با نسبت آب به سیمان ثابت ساخته شده و نتایج مقاومت فشاری، مقاومت کششی برزیلی، اسلامپ، وزن مخصوص، جذب آب و مقاومت ویژه الکتریکی حجمی بتن به منظور ارزیابی تاثیر نوع و میزان مصرف پوزولان و اطلاع از تاثیر ترکیب های آنها ثبت شده است. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار مقاومت فشاری مربوط به ترکیب سه تایی پوزولان ها و مقدار جایگزینی ۳ درصد (M۳Z۳F۳) بود. مقاومت فشاری ۳، ۷، ۲۸ و ۹۰ روزه به ترتیب ۸/۱۴%، ۱/۲۴%، ۱/۴۱% و۱/۵۴% نسبت به نمونه مرجع افزایش داشت. مقاومت فشاری نمونه های حاوی ترکیب های تکی، دوتایی و سه تایی با مجموع حداکثر تا ۴۵%، باعث افزایش مقاومت فشاری با درصدهای مختلف می-شود و بیشتر از آن روند نزولی خواهد داشت. مقاومت کششی بتن در تمامی نمونه های حاوی ترکیب های دوتایی و سه تایی مواد پوزولانی بیشتر از نمونه مرجع بوده است که بیشترین افزایش مربوط به نمونه های M۵Z۵، M۵F۵، Z۵F۵ با ۲/۸۴% و M۳Z۳F۳ با ۷/۹۴% بوده است. حداکثر کاهش جذب آب در ترکیب های سه تایی M۱۳Z۱۳F۱۳و M۱۵Z۱۵F۱۵ با کاهش ۸/۷۵% نسبت به نمونه مرجع می باشد. در تمامی نمونه های حاوی مواد پوزولانی مقدار مقاومت ویژه الکتریکی حجمی بتن نسبت به نمونه مرجع افزایش داشته است (از ۳/۱ تا ۱/۹ برابر). مقدار مقاومت ویژه الکتریکی حجمی بتن نمونه های حاوی ترکیب سه تایی پوزولان، از ترکیب های دوتایی و تکی بیشتر بود. حداکثر آن مربوط به طرح های M۱۳Z۱۳F۱۳ و M۱۵Z۱۵F۱۵ می باشد که ۱/۹ برابر نمونه مرجع افزایش داشت. وجود مقادیر بیشتر از ۴۰% پوزولانی تقریبا تاثیری بر روی خصوصیات مکانیکی بتن نمی گذارد.

کلیدواژه ها

متاکائولین, زئولیت, خاکستربادی, مقاومت فشاری, مقاومت ویژه الکتریکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.