ارزیابی ظرفیت نهایی و عملکرد دیوار های برشی کامپوزیت با سخت کننده های T-شکل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 9، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-9-8_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی زرین طلا

گروه مهندسی عمران، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

احمد ملکی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

محمد علی لطف اللهی یقین

استاد، دانشگاه تبریز

چکیده

دیوار برشی ورق فولادی کامپوزیت (CSPSW) یک سیستم سازه ای نسبتا جدید است که برای بهبود عملکرد دیوارهای برشی صفحه فولادی با افزودن یک یا دو لایه دیوار بتونی به صفحه پر کننده پیشنهاد شده است. بعلاوه، کمانش ورق فولادی پر کننده تاثیر منفی قابل توجهی بر مقاومت برشی و ظرفیت اتلاف انرژی سیستم دیوار برشی فولادی دارد. بر این اساس، در این مطالعه با استفاده از روش المان محدود، عملکرد و رفتار دیوارهای برشی فولادی کامپوزیت با استفاده از سخت کننده های T-شکل برای جلوگیری از کمانش ورق فولادی و افزایش ظرفیت سیستم CSPSW استفاده شده است. در این مقاله، پس از مدلسازی دیوار برشی فولادی کامپوزیت با روش های المان محدود و کالیبراسیون مدل ها با نتایج تجربی، اثر پارامترهایی مانند نوع سخت کننده و تعداد سخت کننده مورد بررسی قرار گرفته است. نوع چیدمان سخت کننده ها شامل عمودی، افقی، مورب و ترکیبی از سخت کننده های T-شکل است. بر ای ارزیابی و بررسی تاثیر نوع چیدمان سخت کننده ها، ظرفیت نهایی، کمانش صفحات ورق، تنش فون میزس و حالت های خرابی بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که نحوه چیدمان سخت کننده ها عمودی و افقی تاثیر قابل توجهی بر ظرفیت و عملکرد CSPSW ندارد. همچنین، به طوری که استفاده از سخت کننده های عمودی یا افقی تاثیر قابل توجهی بر ظرفیت و عملکرد CSPSW ندارد. از طرف دیگر ، استفاده از سخت کننده های مورب به طور بالقوه بر عملکرد CSPSW تاثیر گذاشته و ظرفیت دیوارهای برشی فولادی را تا ۲۵٪ افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی کامپوزیت, عملکرد سیستم, سخت کننده های T-شکل, ظرفیت نهایی, روش المان محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.