مطالعه مدل آزمایشگاهی و ارائه روابط جدید جهت تعیین میزان پایین آمدگی امواج نامنظم از موج شکن های شکل پذیر

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات منابع آب ایران، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IWRR-3-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر شیریان

دانشجوی دکتری/ سازه های هیدرولیکی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس

مهدی شفیعی فر

عضو هیئت علمی /دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس

پیمان آق تومان

عضو هیئت علمی/ مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری وزارت جهاد کشاورزی

وحید چگینی

عضو هیئت علمی/ مرکز ملی اقیانوس شناسی

چکیده

در این تحقیق تاثیر امواج نامنظم دریا بر میزان پایین آمدگی امواج از موج شکن های توده سنگی شکل پذیر مورد بررسی قرار گرفته است. موج شکن شکل پذیر، نوعی موج شکن است که نیم رخ اولیه آن در اثر برخورد امواج تغییر شکل پیدا می کند. پژوهش حاضر با استفاده از روش مدل آزمایشگاهی در فلوم موج انجام شده است. امواج تابیده شده به مدل مقطع موج شکن، نامنظم با طیف انرژی جانسواپ بوده است. محدوده ارتفاعات موج ۴ تا ۱۴ سانتی متر و پریودهای میانگین ۹/۰ تا ۷/۱ ثانیه در آزمایشگاه درنظر گرفته شده اند. جهت اجرای مصالح لایه آرمور، از سنگ با دانه بندی های به ترتیب  ۸۲/۱، ۴۴/۱ و ۱۴/۱=Dn۸۵A/Dn۱۵Aو محدوده شاخص نفوذپذیری مصالح سازه ۱۰ و ۱۰۱ استفاده شده است. برای بررسی تاثیر شیب سازه، شیب های ۲۵/۱:۱،۱:۲و۵/۱:۲ با مقیاس۱:۵۰ مورد آزمایش قرار گرفته اند و به منظور بررسی اثر مقیاس، چند آزمون شاخص با مقیاس ۱:۳۰ تکرار شده است. تعداد امواج تابیده شده به مدل سازه از ۱۰۰۰ تا ۶۰۰۰ موج در نظر گرفته شده و مجموعا تعداد ۱۲۰ آزمایش انجام شده است. نتایج آزمایشگاهی به صورت نمودارها و روابط میزان پایین آمدگی ۲% و ۱۰% و عمده ارائه و به کمک روشهای رگرسیونی خطی چندگانه، فرمولهای جدیدی به داده های آزمایشگاهی برازش داده شده است، که در این مقاله ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

موج شکن های توده سنگی شکل پذیر, پایین آمدگی امواج, مدل آزمایشگاهی, امواج نامنظم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.