بررسی پتانسیل توسعه کارست در تاقدیس پیون با استفاده از تلفیق اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور همراه با تحلیل سلسله مراتب زوجی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات منابع آب ایران، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IWRR-9-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر خدری

کارشناس ارشد /هیدروژئولوژی دانشگاه خوارزمی تهران، دانشکده علوم زمین، تهران، ایران

محسن رضایی

دانشیار /هیدروژئولوژی، دانشکده علوم زمین دانشگاه خوارزمی، تهران، ایراندکترای هیدروژئولوژی دانشگاه خوارزمی تهران، دانشکده علوم زمین، تهران، ایران

جواد اشجاری

دکترای/ هیدروژئولوژی دانشگاه تهران، دانشکده زمین شناسی، تهران، ایران

چکیده

در این مطالعه به بررسی توسعه کارست در تاقدیس پیون در جنوب غرب ایران پرداخته شده است. بدین منظور پارامترهای موثر در توسعه کارست شامل لیتولوژی ، شیب، پوشش گیاهی، تراکم گسل ها، فاصله از گسل ها، تراکم خطواره، فاصله از خطواره، بارش و دما مورد ارزیابی قرار گرفته اند. با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتب زوجی (AHP) وزن تاثیر هر کدام از لایه ها در توسعه کارست بدست آمد. نقشه نهایی توسعه کارست منطقه مورد نظر با تلفیق لایه های موثر استخراج گردید. نتایج نشان می دهد که ۵۹ درصد از مساحت تاقدیس پیون در محدوده با پتانسیل بالای کارست شدگی، ۳/۵ درصد در محدوده پتانسیل متوسط و ۷/۳۵ درصد در محدوده پتانسیل خیلی کم یا فاقد پتانسیل کارست شدگی قرار گرفته است. مناطق با پتانسیل بالای کارست شدگی در شمال مرکزی آبخوان (سازند ایلام- سروک) قرار گرفته اند. چشمه های با آبدهی زیاد عمدتا در محدوده با پتانسیل بالای کارست شدگی قرار گرفته اند. نتایج می تواند در مدیریت توسعه آبخوان بسیار موثر باشد.

کلیدواژه ها

تاقدیس پیون پیون , کارست کارست , AHP, RS, GIS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.