گزارش تازه ترین دستاورد تشخیص مولکولی و بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی اوره آ پلاسما اوره آلیتیکوم و نیسریا گونوره آی جدا شده از ترشحات سرویکس زنان نابارور مراجعه کننده به درمانگاه زنان مرکز آموزشی- درمانی شهدای تجریش تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 25، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-25-12_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی گودرزی

دانشیار گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

معصومه نویدی نیا

استادیار باکتری شناسی پزشکی، مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

مریم افراخته

استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

احمدرضا باغستانی

دانشیار گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات فیزیوتراپی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

چکیده

مقدمه: نیسریاها و اوره آ پلاسماها، از مهم ترین باکتری های عامل عفونت ژنیتال و ناباروری محسوب می­ شوند. مطالعه حاضر با هدف جستجوی این دو پاتوژن در ترشحات سرویکس زنان نابارور با تاکید بر روش های مولکولی و تعیین ژن­ های مقاومت دارویی مرتبط با آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین انجام شد.روش کار: در این مطالعه توصیفی، نمونه ­های اندوسرویکال حاصل از ترشحات سرویکس ۱۳۵ زن نابارور و ۱۳۵ زن سالم مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش از مهر ۱۳۹۷ لغایت شهریور ۱۳۹۸ مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ­ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۱) انجام شد. جهت بررسی رابطه بین عفونت و ناباروری در افراد از آزمون کای دو استفاده شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد.یافته­ ها: میزان شیوع نیسریا گونوره آ و اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم در گروه مورد در مقایسه با گروه کنترل قابل توجه و معنی دار بود (۰۵/۰≥p). بر اساس آزمون کای دو، بین عفونت و ناباروری در افراد ارتباط معنی داری مشاهده شد (۰۵/۰≥p). شیوع مقاومت به آزیترومایسین اوره آ پلاسما اوره آلیتیکوم و نیسریا گونوره آ به ترتیب ۳۵ مورد (۶/۴۸%) و ۷ مورد (۳/۵۸%) بود. مقاومت در برابر سیپروفلوکساسین در نیسریا گونوره آ ۳ مورد (۲۵%) و در اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم ۶۴ مورد (۸/۶۸%) گزارش شد. بالاترین میزان شیوع ژن های مقاومت در هر دو باکتری مربوط به mtrR و gyrA بود.نتیجه ­گیری: مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های مورد مطالعه نشان دهنده مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها، گسترش ساختارهای ژنی مقاومت به آنتی بیوتیک و انتقال ژنتیکی در بین جمعیت ها است. جهت درمان قطعی و عدم بروز مقاومت در سویه های پاتوژن، تعیین الگوی مقاومت باکتری ها جهت پیگیری روند مقاومت ضروری است.

کلیدواژه ها

اوره آ پلاسما اوره آلیتیکوم, زنان نابارور, عوامل ناباروری, مقاومت آنتی بیوتیکی, نیسریا گونوره آ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.