اثر یک دوره تمرینات کراس فیت (CrossFit) بر شاخص های ترکیب بدنی، توان هوازی و زمان رسیدن به واماندگی در زنان فوتسالیست

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم ورزش، دوره: 14، شماره: 46
  • کد COI اختصاصی: JR_SSQJ-14-46_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه فاضلان

دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران

نیکو خسروی

گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران

فهیمه کاظمی

گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران

چکیده

کراس­فیت یکی از روش­های رو به رشد تمرین عملکردی با شدت بالا است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر یک دوره تمرینات کراس­فیت بر شاخص­های ترکیب بدنی، توان هوازی و زمان رسیدن به واماندگی در زنان فوتسالیست بود. تعداد ۲۴ دختر فوتسالیست با میانگین سنی ۲ ± ۲۰ سال و میانگین وزنی ۸۶/۶ ± ۱۲/۵۶ کیلوگرم انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه ۱۲ نفره تمرین و کنترل قرار گرفتند. آزمودنی­ها آزمون­هایی شامل آزمون بروس، ترکیب سنجی را در دو روز پیش و پس از شروع تمرینات انجام دادند. گروه تمرین به مدت ۴ هفته، دو روز در هفته و به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در هر جلسه به انجام تمرینات کراس­فیت پرداختند و گروه کنترل در طی این دوره فقط فعالیت­های روزمره خود را انجام دادند. تجزیه و تحلیل داده­ها با آزمون تی همبسته و تی مستقل در سطح معناداری ۰۵/۰ P< انجام گرفت. نتایج حاصل از آزمون تی همبسته نشان داد که بین وزن بدن، BMI، %BF، WHR، BFM، حداکثر اکسیژن مصرفی (VO۲max) و زمان رسیدن به واماندگی در گروه کنترل و تمرین در مرحله پیش­آزمون و پس­آزمون تفاوت معنا­داری وجود نداشته است. همچنین، نتایج حاصل از آزمون تی همبسته نشان داد که بین متغیرهای فوق الذکر در دو گروه کنترل و تمرین پس از ۴ هفته آزمون تفاوت معنا­داری وجود نداشته است. بنابراین، با توجه به یافته­های پژوهش حاضر، تمرینات کراس­فیت به مدت ۴ هفته، دو روز در هفته بر بهبود شاخص­های ترکیب بدنی، توان هوازی و زمان رسیدن به واماندگی در زنان فوتسالیست تاثیری نداشت.

کلیدواژه ها

تمرینات کراس فیت, VO۲max, ترکیب بدنی, زمان رسیدن به واماندگی, زنان فوتسالیست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.