مطالعه تطبیقی رجوع از ایجاب در نظام حقوقی افغانستان، ترکیه و کنوانسیون بیع بین المللی کالا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های حقوق تطبیقی عدل و انصاف، دوره: 4، شماره: 15
  • کد COI اختصاصی: JR_AECLR-4-15_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید عباس موسوی

۳th floor, number ۲۶,tepbashi

چکیده

در تمام نظام های حقوقی برای تشکیل عقد حداقل وجود دو اراده انشائی متقابل و متناسب به هم لازم است که در اصطلاح حقوق به آنها ایجاب و قبول می گویند. به اولین بیان اراده در جهت انعقاد عقد ایجاب گفته می شود. در حالت انعقاد عقد بشکل غیر حضوری، بین زمان ایجاب موجب و رسیدن آن به مخاطب، قبولی طرف مقابل و انعقاد عقد مدت زمانی نسبتا طولانی سپری می شود. در چنین حالتی آیا امکان رجوع از ایجاب وجود دارد یا خیر؟ کنوانسیون بیع بین المللی کالا در ماده ۱۵ و ۱۶ خود موضوع رجوع از ایجاب را به صورت قاعد مطرح نموده است. به این معنی که از مواد ۱۴ و ۱۵ این کنوانسیون می توان به این نتیجه رسید که ایجاب اصولا عمل حقوقی قابل رجوع می باشد. نظام حقوقی ترکیه نیز در ماده ۱۰ قانون تعهدات مصوب ۲۰۱۳ خود در مورد رجوع از ایجاب با اندکی تفاوت از کنوانسیون اصل را بر قابل رجوع بودن ایجاب دانسته است. با توجه به اینکه افغانستان عضویت کنوانسیون فوق را به دست نیاورده است لذا در مورد رجوع از ایجاب نظریه متفاوت از کنوانسیون و نظام حقوقی ترکیه را پذیرفته است. قانون مدنی افغانستان در ماده ۵۱۶ خود ایجاب را اصولا عمل حقوقی غیرقابل رجوع میداند. این نبشه ببررسی رجوع از ایجاب در نظام حقوقی افغانستان و ترکیه در روشنایی کنوانسیون بیع بین المللی کالا می پردازد.

کلیدواژه ها

ایجاب, ابطال ایجاب, انصراف از ایجاب, رجوع از ایجاب, کنوانسیون بیع بین المللی کالا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.