ارزیابی تاثیر هزینه های راه اندازی و خروج واحدهای برقآبی بر برنامه ریزی تولید انرژی الکتریکی در سیستم آبی- حرارتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات منابع آب ایران، دوره: 14، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IWRR-14-4_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق جوادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

یکی از مهمترین مولفه های تاثیرگذار بر هزینه بهره برداری، هزینه های راه اندازی و خروج واحدهای نیروگاهی است. در مورد واحدهای سوخت فسیلی، این هزینه متناسب با میزان سوختی که در زمان روشن شدن واحد از لحظه راه اندازی تا لحظه سنکرون شدن واحد مصرف می شود، به عنوان ملاک عمل قرار می گیرد. در مورد واحدهای آبی، به دلیل عدم وابستگی ورود و یا خروج واحد به سوخت فسیلی، این هزینه ها در نظر گرفته نمی شود. با این حال، افزایش تعداد دفعات راه اندازی و خروج واحدهای آبی منجر به افزایش استهلاک تجهیزات نیروگاه، به طور خاص استاتور واحد، شده و در نتیجه لازم است هزینه های مرتبط با آن محاسبه شده و در برنامه ریزی تولید مورد توجه قرار گیرد. در این مقاله، موضوع ارزیابی هزینه های راه اندازی و خروج مکرر واحدهای آبی، در مسئله برنامه ریزی تولید کوتاه مدت مورد توجه قرار گرفته است. برای این منظور، مسئله بهره برداری از واحدهای برقآبی در قالب یک مسئله بهینه سازی مختلط با عدد صحیح غیرخطی توصیف شده است. متغیرهای تصمیم این مسئله، تعیین نقطه کار بهینه واحدهای تولید آبی و حرارتی در افق برنامه ریزی است. به منظور ارزیابی مدل پیشنهادی، از یک شبکه آزمون استاندارد شامل ۹ واحد حرارتی و یک واحد آبی از نوع سد مخزنی استفاده شده است. سناریوهای مختلفی به منظور ارزیابی نقش هزینه راه اندازی و خروج واحدهای آبی، متناسب با میزان استهلاک تجهیزات نیروگاه، در نظر گرفته شده است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد، که در نظر گرفتن هزینه های یاد شده، می تواند الگوی بهره برداری را تغییر داده و می تواند تعداد دفعات راه اندازی واحد را به نصف نیز کاهش دهد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی تولید, بهینه سازی غیرخطی مختلط با عدد صحیح, راه اندازی و خروج واحدهای نیروگاهی, واحدهای برقآبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.