طراحی و شبیه سازی آنتن فراپهن باند با مشخصه حذف باند WiMax و WLAN

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس ملی دانشجویی مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCEE17_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمود مرتضوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق- مخابرات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون،

جاسم جمالی

دکترای مخابرات و هیات علمی گروه مهندسی برق- مخابرات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

علی رفیعی

دکترای بیوالکتریک و هیات علمی گروه مهندسی برق- مخابرات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون،

چکیده

آنتن فرا پهن باند تک قطبی با تغذیه موجبر هم صفحه با مشخصه حذف باند ارائه شده است . دو حذف باند به منظور جلوگیری از تداخل با باند های موجود ۷,۳-۳,۳ گیگاهرتز برای ۱۶,۸۰۲ WiMAX IEEE و ۹,۵-۱,۵ گیگاهرتز برای a۱۱,۸۰۲ WLAN IEEE طراحی شده است . این مشخصه های حذف در دو باند مجزا با استفاده از شکاف هایی به شکل L و U بر روی صفحه تشعشع کننده آنتن به دست می آیند. که عرض این شکاف ها ۵,۰ میلیمتر می باشد. این آنتن فشرده با ابعاد (۸,۰*۲۵*۲۹) میلیمتر مکعب در بازه های فرکانسی بالا در حالت عبور دارای تلفات بازگشتی کمتر از ۱۰- دسی بل و همچنین ۲ VSWR < است . برای حذف باند ۷,۳-۳,۳ گیگاهرتز از شکاف L شکل استفاده کردیم و برای حذف باند ۹,۵-۱,۵ گیگاهرتز از دو شکاف U شکل استفاده کردیم و با تغییر موقعیت و زاویه شکاف به نتیجه ایده آل نزدیک شدیم . ضخامت زیر لایه ۸,۰ میلیمتر می باشد که از ماده FR۴ با ضریب دی الکتریک ۴,۴ استفاده است . با توجه به شبیه سازی های انجام شده که بوسیله نرم افزار hfss صورت گرفته ، آنتن مورد نظر در بازه فرکانسی ۸,۳-۳,۳ گیگاهرتز و ۹,۵-۰۵,۵ گیگاهرتز دارای حذف باند می باشد که نتیجه خوبی میباشد و تمامی بازه مطلوب را فیلتر می کند.

کلیدواژه ها

آنتن های فشرده، آنتن های فراپهن باند، تغذیه موجبر هم صفحه ، آنتن با مشخصه حذف باند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.