به کارگیری روشهای کنترل مقاوم برای آونگ وارونه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس ملی دانشجویی مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCEE17_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 305
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله راستگو

دانشگاه کردستان دانشکده مهندسی گروه مهندسی برق

جمال مشتاق

دانشگاه کردستان دانشکده مهندسی گروه مهندسی برق

علی نظری

دانشگاه کردستان دانشکده مهندسی گروه مهندسی برق

چکیده

هدف در سیستم آونگ وارونه نگه داشتن توپ در محل معینی از صفحه .است بدین ترتیب در این سیستم موتورهای الکتریکی نقش عملگر را دارند و با حرکت دادن ،واگن آونگ را کنترل میک .کنند سیستم آونگ وارونه یک سیستم غیر خطی میباشد که در حالت حلقه باز ناپایدار میباشد در این سیستم ابتدا باید بتوان آن را پایدار کرد سپس با استفاده از روشهای کنترلی به عملکرد مناسب دست پیدا کرد. پایدارسازی به معنای نگه داشتن آونگ در حالت تعادل میباشد و عملکرد مناسب به معنای این است که آونگ بتواند حالت تعادل خود را با کمترین خطا دنبال کند از آنجایی که در روشهای کنترل مبتنی بر مدل میبایست مدل دقیقی از سیستم در دسترس باشد و از طرفی به خاطر عواملی از قبیل ورودیهای ناخواسته و دینامیکهای مدل ،نشده مدل در نقاط کاری مختلف دقیق نخواهد بود برای رفع این مشکل باید از روشهای کنترل مقاوم استفاده نمود. در این مقاله با استفاده از روشهای کنترل مقاوم سعی در کنترل سیستم فوق نموده و نتایج آن در ادامهآمده است.

کلیدواژه ها

پایداری ، جابجایی قطب ، روش کنترلی شکل دهی حلقه ، روش کنترل LQR، سیستم آونگ وارونه .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.