گذری برعوامل درونی و بیرونی موثر بر قیمت سهام در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB11_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر سروستانی

عضو هیئت علمی گروه حسابداری، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

اسما مدایم زاده

عضو هیئت علمی گروه حسابداری، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

چکیده

در بازار بورس، همه روزه میلیونها اوراق بهادار مورد معامله قرار قرار می گیرد. شیوه قیمت گذاری اوراق مورد معامله حاصل فعل وانفعالات متغیر های مختلفی می باشد که هریک به طریقی و با شدت متفاوتی بر قیمت اوراق مزبور تاثیر می گذارد. در این مقاله سعی می شود با بهره گیری از تحقیقات انجام شده در زمینه قیمت سهام، مهمترین عوامل موثر بر قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران شناسایی وبررسی شوند. در این راستا عوامل مزبور به دو دسته درونی و بیرونی تقسیم بندی شدند. عوامل بیرونی شاملعوامل خارج از اختیارات مدیریت شرکت است که به گونه ای فعالیت شرکت را تحت تاثیر قرار می دهند . عوامل درونی، در برگیرنده ی عوامل موثر بر قیمت سهام در ارتباط با سود ، عملیات و تصمیمات شرکت است . نتایج این بررسی حاکی از آن است که متغیرهای بیرونی و کلان از قبیل نرخ ارز، نرخ تورم، قیمت طلا و... هریک به تنهایی تاثیرگذاری ضعیفی بر شاخص قیمت دارند و برای تبیین تغییرات قیمت ناشی از عوامل بیرونی بایستی کلیه موارد را در نظر گرفت. در مورد عوامل درونی و خرد نیز، سود خالص و اجزای آن نقش عمده ای در تبیین تغییرات قیمت سهام ایفا می کند. در واقع با استناد به پژوهش های صورت گرفته، می توانچنین ادعا کرد که هنوز هم متغیرهای حسابداری محتوای اطلاعاتی زیادی دارند و بر قیمت سهام شرکت هایپذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر چشم گیری می گذارند.

کلیدواژه ها

قیمت سهام ، بورس اوراق بهادار ، اطلاعات حسابداری ، سود خالص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.