شناسایی مولفه های مدیریت زنجیره تامین در صنعت مواد غذایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB11_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فواد شاهمرادی

کارشناس علمی کاربردی آلودگی محیط زیست دانشگاه ملایر

سامان سلیمانی

کارشنا سی ارشد علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

فعالیت های اقتصادی اعم از فعالیت های صنعتی، کشاورزی و خدماتی از یک سو از منابع طبیعی استفاده می کنند و به آن هاوابستگی دارند و از سوی دیگر ، ماهیت فرآیند آن ها به گونه ای است که به طور بالقوه محیط زیست را آلوده می کنند. امروزه مدیریت زیست محیطی با تاکید بر حفاظت از محیط زیست به یکی از مهم ترین مسائل مشتریان، دولت ها، کارکنان و رقبا تبدیل شده و فشارهای بین المللی و جهانی، سازمان ها را ملزم به تولید محصوالت و خدمات سازگار با محیط زیست کرده است. این چالش منجر به ایجاد مفهوم جدیدی به نام مدیریت زنجیره سبز در حوزه کسب و کار شده که ترکیبی از تفکر محیطی و زنجیره تامین است، که مزیت رقابتی را برای شرکت های در پی خواهد داشت. این رویکرد مورد توجه گسترده صنایع، دولت ها و نهادهای مرتبط با محیط زیست قرار گرفته است. هدف این تحقیق شناسایی شاخص های اصلی مدیریت زنجیره تامین سبز و ارائه چارچوبی در این راستا به منظور پیاده سازی مدیریت زنجیره تامین سبز و سنجش و مقایسه میزان سبز بودن صنایع تولیدیعلی الخصوص صنعت مواد غذایی می باشد. این تحقیق در دو فاز متفاوت صورت گرفته است؛ در فاز نخست مولفه هایمدیریت زنجیره تامین سبز با مطالعه متون علمی استخراج شده )شامل هفت بعد: تامین کننده و خرید سبز، طراحی و بسته بندی سبز، تولید سبز، توزیع و بازاریابی سبز، لجستیک معکوس، مدیریت زیست محیطی و آموزش و پژوهش و ۳۵ شاخص( و مبنای تهیه پرسشنامه قرار گرفته است. در فاز بعدی مولفه های استخراج شده به منظور غربالگری در قالب پرسشنامه در اختیار خبرگان صنعت مواد غذایی قرار گرفت. و در نهایت چارچوبی برای مدیریت زنجیره تامین سبز با ۷ بعد و ۲۹ شاخص ارائه گردید.

کلیدواژه ها

مدیریت زنجیره تامین سبز، سیستم مدیریت زیست محیطی، غربالگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.