تاثیر حاکمیت شرکتی بر عملکرد مالی شرکتها
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
- کد COI اختصاصی: ICAMIB11_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 487
نویسندگان
استادیار گروه حسابداری دانشگاه آزاد واحد گچساران
دانشجوی حسابداری دانشگاه آزاد واحد گچساران
چکیده
حاکمیت شرکتی در بر گیرنده مجموعه روابط بین سهامداران، مدیران، حسابرسان و سایر افراد ذی نفع است که متضمن برقراری نظام کنترلی به منظور رعایت حقوق سهامداران جزء و اجرای مصوبات مجمع و جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی است. تئوری نمایندگی بیان میکند که شرکتهای دارای ساختار حاکمیت شرکتی بهتر، دارای عملکرد بهتر و ارزش بالاتری هستند و این امر را ناشی از پایین بودن هزینه های نمایندگی میداند. حاکمیت شرکتی به دنبال حصول اطمینان از عدم وقوع رفتار فرصت طلبانه است که از طریق کاهش مشکلات نمایندگی و اطلاعات نامتقارن بالقوه بین نماینده و ذینفعان مختلف تحقق مییابد. در همین راستا، هیئتمدیره یکی از مهمترین سازوکارهای کنترلی شرکت است که غلبه بر مشکلات نمایندگی ناشی از تفکیک مالکیت از مدیریت که منجر به عدم تقارن اطلاعاتی میگردد را فراهم میسازد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر حاکمیتشرکتی بر عملکرد مالی شرکتها میباشد. روش تحقیق مروری و توصیفی است. یافته ها نشان داده است که حاکمیت شرکتی، پیشبینی کننده قابلتوجهی برای ارزیابی بازار و عملکرد حسابداری شرکتی است و ارتباطمستقیم با بازده داراییها دارد. بهاینترتیب عملکرد حاکمیت شرکتی بهتر منجر به عملکرد مالی بهتر ازنظر درآمد و رشد میشود.کلیدواژه ها
حاکمیت شرکتی، عملکرد مالی، اعضای هیئت مدیره، نرخ بازده داراییها.مقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.