اثر سطوح مختلف تفاله انگور بر عملکرد تولید و کیفیت داخلی تخم مرغ در دما و زمان های مختلف نگهداری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-6-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی میرقلنج

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

روح الله کیانفر

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

حسین جانمحمدی

استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

اکبر تقی زاده

استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

آزمایشی به منظور بررسی اثرات ­سطوح مختلف تفاله انگور بر عملکرد مرغ­های تخم­گذار و ماندگاری کیفیت تخم­مرغ طی نگهداری در دما و زمان­های مختلف طراحی شد. تعداد ۱۶۰ قطعه مرغ تخم­­گذار لگهورن به­صورت چهار تیمار با پنج تکرار و هشت مرغ در هر تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی برای سطوح صفر، ۵/۱، ۳ و ۵/۴ درصد تفاله انگور استفاده و عملکرد تولید آنها به ­مدت هشت هفته بررسی شد. در پایان دوره، شش تخم­مرغ از هر تکرار مربوط به سطح ۵/۴ درصد تفاله، در دماهای ۴ و ۲۷ درجه سانتیگراد و زمان­های ۱، ۷ و ۳۰ روز پس از تولید، نگهداری و کیفیت داخلی آنها بررسی شد. نتایج نشان داد که با تغذیه ۵/۴ درصد تفاله انگور به ­مدت هشت هفته، ­درصد تولید، وزن­ تخم­مرغ، توده­ تخم­مرغ و ضریب ­تبدیل خوراک برای تولید تخم­مرغ پرندگان تحت ­تاثیر قرار نگرفت، اگرچه مصرف خوراک کاهش یافت (۰۵/۰> P). نتایج آزمایش نگهداری تخم­مرغ در دما و زمان­های مختلف نیز نشان داد که با افزایش سطح تفاله به ۵/۴ درصد، pH سفیده کاهش و واحد هاو افزایش یافت. اثرات متقابل نیز نشان داد که ۵/۴ درصد تفاله انگور در جیره، توانست به طور معنی­داری تغییرات pH سفیده و واحد هاو را در طول زمان نگهداری محدودتر کند. به طور کلی، می­توان تا ۵/۴ درصد تفاله انگور در جیره مرغ­های تخم­گذار در دوره پس از تولک­بری اجباری بدون اثر منفی بر عملکرد استفاده کرد و خاصیت آنتی­اکسیدانی تفاله انگور می­تواند افت کیفی تخم­مرغ را در زمان نگهداری محدودترکند.

کلیدواژه ها

اسیدیته سفیده, تفاله انگور, تولک بری, تولید تخم مرغ, واحد هاو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.