اثر دست کاری متابولیت ها و هورمون ها بر بیان mRNA ژن های آنتی اکسیدانی مرتبط با Nrf۲ در بافت پستانی گاوهای شیری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-7-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی زرین

استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج

روپرت بروکمایر

استاد گروه فیزیولوژی دامپزشکی دانشگاه برن سوئیس

امیر احمدپور

محقق گروه علوم دامی، گاو شیری و دامپزشکی دانشگاه ایالتی یوتا آمریکا

چکیده

در گاوهای شیری پر تولید به دلیل تغییرات گسترده فراسنجه های خونی و سیستم هورمونی پس از زایمان، سرکوب سیستم ایمنی پستانی مشاهده می­شود. به منظور بررسی تاثیر طولانی مدت (۴۸ ساعت) دست کاری متابولیت ها و هورمون ها بر بیان mRNA ژن های آنتی اکسیدانی کد شده به وسیله Nuclear erythroid ۲-related factor ۲ (Nrf۲) در بافت پستانی از تعداد ۲۴ راس گاو هلشتاین که در اواخر شیردهی بودند استفاده شد. تیمارها شامل ۴۸ ساعت تزریق مداوم انسولین (۶n=؛ HypoG)، انسولین و گلوکز (۵n=؛ EuG)، بتاهیدروکسی بوتیرات (۵n=؛ HyperB) و محلول نمکی ۹/۰% (۸n=؛ Control) بود. یک هفته قبل و ۴۸ ساعت بعد از شروع آزمایش از دو کارتیه عقبی بافت پستانی نمونه برداری شد. RNA کل، استخراج و پس از اندازه گیری بیان mRNA ژن های مرجع و ژن های مرتبط با  Nrf۲به وسیله روش qPCR، تفاوت تغییر بیان mRNA ژن های منتخب ارزیابی شد. ایجاد هایپرانسولین یوگلایسمیک سبب کاهش بیان mRNA ژن های کاتالاز، هم اکسیژناز ۲، گلوتاتیون اس ترانسفراز ۳ میکروزومی، NAD (P) H دهیدروژناز کوئینون ۱، سوپراکسید دیسموتاز ۱ در گروه EuG نسبت به قبل از شروع تزریق متابولیت ها شد (۰۵/۰P< ). هایپرانسولین یوگلایسمیک سبب کاهش بیان mRNA ژن گلوتاتیون پراکسیداز ۳ در مقایسه با تیمار بتاهیدروکسی بوتیرات به میزان دو برابر شد (۰۵/۰P< ). با توجه به این نتایج می توان نتیجه گرفت که کاهش گلوکاگون همراه افزایش انسولین و گلوکز نرمال موجب کاهش بیان mRNA برخی از ژن های آنتی اکسیدانی مرتبط با Nrf۲ شده که این امر می تواند افزایش حساسیت پستان و خطر ابتلا به بیماری های دیگر نظیر ورم پستان را در پی داشته باشد.

کلیدواژه ها

انسولین, ایمنی, بتاهیدروکسی بوتیرات, گلوکز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.