اثر آنزیمهای فیتاز نوترکیب باکتریایی و قارچی به همراه نمونه تجاری بر عملکرد، غلظت کلسیم و فسفر استخوان و سرم خون در جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-8-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کسرایی

دانشجوی دکتری تخصصی، گروه زیست شناسی، پردیس دانشگاهی، دانشگاه گیلان

ریحانه سریری

استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان

علیرضا حسابی نامقی

استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی

محمدرضا نصیری

استاد گروه تحقیقاتی پروتئین های نوترکیب، پژوهشکده فناوری زیستی، دانشگاه فردوسی مشهد

احمد آسوده

استاد گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

این پژوهش با هدف مقایسه اثر افزودن آنزیمهای فیتاز نوترکیب باکتریایی و قارچی با نمونه تجاری بر عملکرد، فراسنجههای رشد و غلظت کلسیم و فسفر با استفاده از ۲۰۰ قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس ۳۰۸ در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل تیمار اول: جیره پایه (بدون آنزیم)، تیمار دوم: جیره پایه همراه با آنزیم فیتاز ناتافوس، تیمار سوم: جیره پایه همراه با آنزیم تولیدی باسیلوس سابتلیس، تیمار چهارم: جیره پایه همراه با آنزیم تولیدی اشرشیاکلی و تیمار پنجم: جیره پایه همراه با آنزیم تولیدی قارچ آسپرژیلوس نایجر بودند. نتایج نشان داد که افزودن آنزیم به جیرهها سبب کاهش خوراک مصرفی در دوره رشد، پایانی و کل دوره شد (۰۵/۰> p ). افزودن آنزیم فیتاز به جیرهها سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک در تمامی دورهها شد (۰۵/۰> p ). سن و وزن در نقطه عطف تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (۰۵/۰> p ). بیشترین غلظت فسفر خون در ۲۱ روزگی متعلق به گروه مصرف­کننده آنزیم تجاری بود (۰۵/۰> p ). میزان فسفر و درصد خاکستر استخوان به طور معنیداری تحت تاثیر آنزیمهای مصرفی قرار گرفت (۰۵/۰> p ). در کل افزودن آنزیم فیتاز به جیرهها سبب بهبود ضریب تبدیل و کاهش مصرف خوراک نسبت به تیمار شاهد شد و اختلافی بین آنزیم تجاری و آنزیمهای تولیدی مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

آنزیم فیتاز, جوجه گوشتی, عملکرد رشد, غلظت کلسیم و فسفر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.