ارتقاء سبک زندگی سالم مادران باردار مبتنی بر بهترین شواهد

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 110

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WMCONF08_008

تاریخ نمایه سازی: 26 بهمن 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: دوران بارداری یک دوره ی حیاتی است و شواهد حاکی از آن است که انتخاب سبک زندگی سالم در دوران بارداری به طور قابل توجهی با سلامت مادر و نوزاد در ارتباط است. سبک زندگی ناسالم پیامد های نامطلوب مادری، بارداری، نوازدی و کودکی را به دنبال خواهد داشت. دوران بارداری به دلیل ویزیت ها و مراقبت های مکرر فرصت مناسبی جهت دریافت آموزش های مناسب و موثر در زمینه سبک زندگی سالم می باشد. بنابراین ضروری است تا معیار ها و محتوای آموزش سبک زندگی سالم مبتنی بر بهترین شواهد صورت گیرد. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی آموزش سبک زندگی سالم در بعد مصرف مواد، الکل و سیگار با معیار ها و محتوای مبتنی بر بهترین شواهد انجام می گردد.مواد و روش ها: مقالات منتشر شده از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ در پایگاه های اطلاعاتی مبتنی بر شواهد: pubmed, ISI web of science, Cochrane Library, accessss, tripdatabase , JBI ,up to date بررسی شده اند و مقالاتی ارتقاء سبک زندگی سالم زنان باردار را مورد بررسی قرار داده اند وارد مطالعه شده اند.یافته ها: در مجموع ۶۵۴ مقاله در بررسی اولیه به دست آمده است که در نهایت ۱۱ مقاله وارد مطالعه شدند. بررسی متون نشان داده است که ارتقاء سبک زندگی سالم زنان باردار بسیار با آموزش دریافتی مبتنی بر بهترین شواهد ارتباط دارد. آموزش ارائه شده توسط ارائه دهندگان خدمت باید در۷ معیار انجام گردد. ارائه آموزش در ابعاد ( تغذیه، مصرف مکمل، فعالیت فیزیکی، مصرف مواد مخدر و دارو، مصرف الکل، سلامت چنسی، سلامت روان(مدیریت استرس) و مسافرت)، ارائه ی آموزش کتبی، آموزش فردی مبتنی بر سطح سواد، یادگیری و نیاز، مشارکت مادران باردار، ارزیابی مادران بادار، فرصت بحث و پرسش و پاسخ به مادران باردار باشد.نتیجه: نیاز هست تا آموزش سبک زندگی سالم به عنوان مراقبت رسمی و تعریف شده طبق معیار های مبتنی بر بهترین شواهد توسط ارائه دهندگان خدمت در مراکز بهداشتی و درمانی تعریف و اجرا گردد.

کلیدواژه ها:

سبک زندگی سالم ، ارتقاء سبک زندگی سالم ، زنان باردار ، آموزش سبک زندگی سالم ، بهترین شواهد ، معیار های ممیزی .

نویسندگان

زینب حمزه گردشی

استاد، گروه بهداشت باروری و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

فرنگیس حبیبی تیرتاشی

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده پرستاری و مامایینسیبه، ساری، ایران