فعالیت فیزیکی و عملکرد جنسی و رضایت جنسی زنان یائسه: مروری

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 160

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WMCONF08_006

تاریخ نمایه سازی: 26 بهمن 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: سلامت جنسی شامل رفاه جسمی، عاطفی، روانی و اجتماعی در رابطه با تمایلات و روابط جنسی است و این تنها به معنی عدم وجود بیماری، اختلال عملکرد و ناتوانی جنسی نیست بلکه رویکرد مثبت و محترمانه به تمایلات جنسی و ایجاد روابط جنسی لذت بخش، ایمن، بدون اجبار، تبعیض و خشونت است. تجربه ی روابط جنسی سالم و رضایت بخش جزء مهم بهزیستی زنان است و با افزایش رضایت از زندگی و درک سلامت عینی و حتی طول عمر ارتباط دارد. یائسگی یک دوره طبیعی است که همه زنان با افزایش سن تجربه می کنند. کاهش سطح استروژن در دوران یائسگی مجموعهای از علائم را ایجاد میکند که برجسم، روان و سلامت جنسی زنان تاثیر می گذارد. در زنان یائسه به دلیل انواع مشکلات جسمی فعالیت فیزیکی محدود می شود. فعالیت فیزیکی یکی از شناخته شده ترین مداخلات غیردارویی برسلامت جسمی و روانی در افراد مسن و همچنین دردوران یائسگی گزارش شده است. با این حال، در مطالعات توجه کمی به پیوند های احتمالی فعالیت فیزیکی بر عملکرد و رضایت جنسی زنان یائسه شده است بنابراین هدف از مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر فعالیت فیزیکی بر سلامت و رضایت جنسی زنان یائسه انجام شده است.روش کار: مطالعات از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ در پایگاه های اطلاعاتی بین المللی cachraine library، ISI web of science، pabmed و در پایگاه های ایرانی magiran ، SID با کلید واژه های سلامت جنسی، رضایت جنسی، یائسگی، فعالیت بدنی، تمرین و ورزش استخراج شده اند.یافته ها: در مجموع تعداد ۸۳۵ مقاله استخراج شده است که در نهایت ۸مقاله ی مرتبط وارد مطالعه شدند.نتیجه: نتایج حاکی از حمایت از فعالیت بدنی به عنوان یک استراتژی برای بهبود سلامت و رضایت جنسی است. با این حال مطالعات انجام شده با نتایج قطعی محدود است و مطالعات بیشتری در مورد این موضوع مورد نیاز است.

نویسندگان

زهره شاه حسینی

استاد، گروه بهداشت باروری و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

فرنگیس حبیبی تیرتاشی

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده پرستاری و مامایینسیبه، ساری، ایران