بررسی عوامل موثر بر مدیریت اطلاعات شخصی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا در سال تحصیلی ۹۱-۱۳۹۰

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانش شناسی، دوره: 7، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_QJEI-7-25_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه آموزنده

کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی

منصور تاجداران

دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه الزهرا

امیر غائبی

دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه الزهرا

چکیده

هدف:  هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر مدیریت اطلاعات شخصی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا و نیز شناخت نقاط قوت و ضعف دانشجویان در مدیریت اطلاعات شخصی خود است.  روش پژوهش:  پژوهش حاضر، در زمره ی پژوهش های پیمایشی (توصیفی- تحلیلی) قرار می گیرد. همه دانشجویان کارشناسی ارشد و دانشجویان دکتری دانشگاه الزهرا که در سال تحصیلی ۹۱-۱۳۹۰ در دانشگاه الزهرا در حال تحصیل هستند جامعه پژوهش را شکل داده اند. بر اساس نمونه گیری تصادفی، ۳۰۹ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۷۰ دانشجوی دکتری در  این پژوهش شرکت کردند. شیوه ی جمع­آوری داده ها، یک پرسش نامه محقق ساخته است که از ۴ بخش و ۷۹ سوال تشکیل شده است. به منظور سنجش مقدار  پایاییReliability پرسش نامه، از تکنیک آماری روش آلفای کرونباخ استفاده شد که عدد پایایی ۸۱/۰ نشان می­دهد. سوالات این پرسش نامه از پایایی لازم برخوردار هستند. توصیف داده ها با کمک آمار توصیفی و تحلیل یافته ها توسط آمار استنباطی (آزمون T) صورت گرفته است. یافته ها:  نتایج نشان می دهد که از بین عوامل موثر بر مدیریت اطلاعات شخصی، نگرش دارای میانگین ۹۵/۳،  دانش میانگینی معادل با ۲۹/۳  و مجموعه مهارت های هفت گانه مدیریت اطلاعات شخصی میانگینی برابر با ۱۷/۳ دارد. هم چنین میانگین میانگین های سه عامل مذکور، در حدود ۴۷/۳ محاسبه شده است. نتیجه گیری: میانگین ۴۷/۳ گویای این نکته است که وضعیت مدیریت اطلاعات شخصی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا، در سطح متوسط به بالا قرار دارد. هم چنین یافته های پژوهش نشان می دهد که میانگین عناصر مدیریت اطلاعات شخصی دانشجویان دکتری، در مقایسه با دانشجویان کارشناسی ارشد برابر است. لذا می توان اذعان کرد که بین مدیریت اطلاعات شخصی این دو گروه تفاوت معناداری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

مدیریت اطلاعات شخصی, دانشجویان تحصیلات تکمیلی, دانشگاه الزهرا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.