بررسی رابطه کارآفرینی سازمانی و مدیریت دانش متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی شاغل در کتابخانه های دانشگاه شیراز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانش شناسی، دوره: 9، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_QJEI-9-33_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده ابراهیمی

استادیار بخش علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز

هانیه زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز.

عبدالرسول جوکار

استاد بخش علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز.

چکیده

هدف: هدف اصلی این پژوهش، بررسی رابطه کارآفرینی سازمانی و مدیریت دانش متخصصان علم اطلاعات و دانش­شناسی شاغل در ۱۳ کتابخانه دانشکده­های دانشگاه شیراز در سال ۱۳۹۲ است. روش­ پژوهش: این پژوهش، از دیدگاه هدف، در گروه تحقیقات بنیادی و از دورنما روش، در گروه تحقیقات همبستگی قرار می گیرد. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش شامل، کلیه کارمندان زن و مرد شاغل در کتابخانه­های دانشگاه شیراز بود که تمامی این افراد (۸۷ نفر) مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش مورد استفاده شامل پرسش نامه مدیریت دانش نیر (۱۳۹۰) و پرسش نامه کارآفرینی سازمانی هومن (۱۳۸۱) می­باشد. ضرایب پایایی آلفای کرونباخ که برای محاسبه همسانی درونی پرسش نامه­های مدیریت دانش و کارآفرینی سازمانی استفاده گردید، به ترتیب برابر با ۸۹/۰ و ۹۲/۰ به دست آمد. داده­ها با استفاده از روش­ آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته­ها: یافته­ها نشان داد بین سطح مهارت کارآفرینی سازمانی و مدیریت دانش متخصصان علم اطلاعات و دانش­شناسی شاغل در کتابخانه­های دانشگاه شیراز رابطه معنی­داری وجود دارد. نتایج همچنین بیانگر آن بود که از بین ابعاد کارآفرینی سازمانی، بین بعد "سخت­کوشی، مسئولیت پذیری و موفقیت" با مدیریت دانش، رابطه معنی­داری وجود دارد؛ در حالی­که بین ابعاد ریسک­پذیری، نظارت درونی، خلاقیت، انعطاف­پذیری، تحمل ابهام و روایی کلامی با متغیر مدیریت دانش، رابطه معنی­داری وجود ندارد. نتیجه­گیری: با توجه به یافته­ها می­توان چنین نتیجه­گیری نمود که، متخصصان علم اطلاعات و دانش­شناسی شاغل در کتابخانه­های دانشگاه شیراز، مدیریت دانش را به عنوان یک راهبرد آگاهانه در شناسایی دانش، ارزیابی، سازماندهی و ذخیره­سازی آن به منظور افزایش کارآفرینی در کتابخانه­ها به­کار می­گیرند.

کلیدواژه ها

کارآفرینی سازمانی, مدیریت دانش, متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی, دانشگاه شیراز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.