بررسی موانع موثر بر جذب و استفاده ی کاربران از خدمات کتابخانه های عمومی: مطالعه موردی شهر دزفول
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: مجله دانش شناسی، دوره: 13، شماره: 49
- کد COI اختصاصی: JR_QJEI-13-49_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 162
نویسندگان
کارمند، نهاد کتابخانه های عمومی، شهرستان دزفول
کارمند، نهاد کتابخانه های عمومی، شهرستان دزفول
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی موانع موثر بر جذب و استفاده ی کاربران از خدمات کتابخانه های عمومی شهردزفول است. روش پژوهش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه ی اجرا پیمایشی توصیفی است و با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته انجام گرفته است. با توجه به تعداد کل اعضای این کتابخانه ها ۳۸۲ نفر به صورت تصادفی انتخاب، و پرسشنامه ها توزیع شدند، پس از توزیع پرسشنامه ها ۳۰۹ نفر به سئوالات پاسخ دادند. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSSتجزیه وتحلیل شدند و از آمار توصیفی و جداول فراوانی و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده گردید. یافته ها: یافته های پژوهش حاضر نشان داد که به ترتیب اولویت، موانع شخصی در استفاده و جذب افراد تمایل به استفاده از اینترنت در رتبه اول، مشغله زیاد تحصیلی،کاری، شخصی در رتبه دوم و ترجیح دادن سرگرمی های دیگر در رتبه سومو موانع موثرکتابخانه ای، کمبود شرایط رفاهی مناسب در رتبه اول، کمی تبلیغات تلویزیونی در رتبه دوم، عدم تبلیغات محلی و منطقه ای مناسب درجایگاه سوم قرار دارند. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که افزایش استفاده کاربران از خدمات اینترنتی و گوشی های همراه به عنوان اولین و مهمترین مانع جذب شخصی و کمبود شرایط رفاهی در کتابخانه های عمومی دزفول اولین مانع کتابخانه ای موثر در عدم جذب و استفاده از خدمات این کتابخانه هاست و همچنین نتایج نشان داد که افزایش میزان تحصیلات افراد سطح خواسته آنها را از شرایط فیزیکی کتابخانه ها و استفاده از خدمات کتابخانه ها بیشتر می کند و مردان نسبت به زنان موانع شخصی بیشتری در استفاده از خدمات کتابخانه های عمومی شهردزفول دارند.کلیدواژه ها
کتابخانه های عمومی, دزفول, موانع شخصی, موانع کتابخانه ای, جذب کاربراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.