نقش مدیریت اطلاعات دیجیتال بر کاربرپژوهی از دیدگاه کاربران محیطهای اطلاعاتی ( مطالعه موردی: وبسایت راهبری اصیل)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: مجله دانش شناسی، دوره: 14، شماره: 54
- کد COI اختصاصی: JR_QJEI-14-54_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 211
نویسندگان
دکترای علم اطلاعات و دانش شناسی، مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی
کارشناس ارشد مدیریت منابع انسانی، مربی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سما تهرانسر
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر تعیین نقش مدیریت اطلاعات دیجیتال بر متغیرهای کاربرپژوهی از دیدگاه کاربران استفادهکننده از اطلاعات الکترونیک و دیجیتال به ویژه در وبسایت راهبری اصیل میباشد.روش پژوهش: پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش توصیفی- پیمایشی میباشد. جامعه آماری شامل ۵۰ نفر از کاربران وبسایت راهبری اصیل میباشد که به عنوان نمونه در دسترس و به روش غیرتصادفی ساده از میان کاربران وبسایت راهبری اصیل انتخاب شدند و پرسشنامه محقق ساخته با ۳۰ سوال در بین آنها توزیع گردید و در نهایت ۴۴ پرسشنامه تجمیع شد. جهت بررسی پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ[۱] بر روی ۴۴ پرسشنامه برابر با ۹۳۷/۰ است. به منظور سنجش روایی پرسشنامه مذکور با استفاده از روش همسانی درونی[۲] روایی سازه[۳] نتایج ضریب همبستگی بین هریک ازسوالات مولفه ها درسطح خطای کمتراز ۰۱/۰ معنادار بودهاند که نشان میدهد پرسشنامه مذکور از روائی سازه بالایی برخوردار می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و در بخش استنباطی (آزمون t تکمتغیری) به کمک نرمافزار اسپیاساس[۴]بهره گرفتهشد.یافتهها: ازدیدگاه کاربران، مدیریت اطلاعات دیجیتال برهرشش مولفه رضایت مشتری (۶۴ درصد )، وفاداری به برند (۶۱ درصد )، کیفیت خدمات (۶۴ درصد )، تعهد روابط (۶۳ درصد )، تمایل به خرید (۶۲ درصد ) و همچنین تصویر ذهنی مشتری (۶۱ درصد ) تا حد زیادی نقش داشتهاست.نتیجه گیری: میزان نقش مدیریت اطلاعات دیجیتال برکاربرپژوهی ازدیدگاه کاربران به صورت معناداری بیشترازحد متوسط بوده و مدیریت اطلاعات دیجیتال تاحد زیادی (۶۳ درصد ) برکاربرپژوهی نقش داشتهاست. [۱]. Cronbach's Confficient alpha[۲]. Internal Consistency[۳]. Construct Validity[۴] . SPSSکلیدواژه ها
مدیریت اطلاعات, اطلاعات دیجیتال, کسب و کار الکترونیک, کاربرپژوهی, تجربه کاربری, رابط کاربراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.